Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Τι κάνεις όταν τρακάρεις με ανασφάλιστο;

Ακολουθεί «οδηγός επιβίωσης» σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα και διαπιστώσουμε ότι το άλλο αυτοκίνητο δεν καλύπτεται από ασφαλιστικό συμβόλαιο, ή το ασφαλιστήριό του έχει λήξει ή το όχημα φέρει ξένες πινακίδες.



1Αν είναι ανασφάλιστο, η ισχύς του συμβολαίου του έχει λήξει ή το συμβόλαιό του είναι πλαστό.

* Καλούμε την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν.

* Καλούμε την ασφαλιστική μας εταιρεία.

* Τσεκάρουμε εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας μάς καλύπτει για τυχόν ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Εάν ναι, τότε αναλαμβάνει η εταιρεία μέσω του ασφαλιστή μας όλα τα διαδικαστικά, ώστε να αποζημιωθούμε από το «Επικουρικό Κεφάλαιο». Εάν όχι, απευθυνόμαστε στο «Επικουρικό Κεφάλαιο» στο 210-3327400 (σ.σ. πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με σκοπό «να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν αποζημίωση λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητικά ατυχήματα», για περιπτώσεις όπως «ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα», το οποίο λειτουργεί με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθεί κάθε ασφαλιστική εταιρεία).

2Ξένες πινακίδες. Αν το άλλο εμπλεκόμενο όχημα φέρει ξένες πινακίδες.

* Καλούμε την Τροχαία για να κάνει καταγραφή του ατυχήματος.

* Σημειώνουμε τον αριθμό κυκλοφορίας του ξένου οχήματος, τη χώρα προέλευσής του, τη μάρκα και τον τύπο του.

* Κόβουμε και κρατάμε από την πράσινη κάρτα του αλλοδαπού οχήματος το σχετικό απόκομμα.

* Συμπληρώνουμε και οι δύο οδηγοί τη Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος -οι ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού προμηθεύουν τους πελάτες τους με το αντίστοιχο έντυπο. Ο φιλικός διακανονισμός δεν θα βοηθήσει στο να αποζημιωθούμε από την ασφαλιστική εταιρεία, απλώς είναι ένα επιπλέον έντυπο που θα βοηθήσει στο διακανονισμό του ατυχήματος.

* Επικοινωνούμε με τον ασφαλιστή μας ή με αντιπρόσωπο της ασφαλιστικής μας εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com