Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Προσκλητήριο» ΟΑΕΔ σε εργοδότες για πρακτική άσκηση μαθητών επαγγελματικών σχολών

Κίνητρα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης μαθητών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΕΠΑΣ).




Από την αρχή του έτους το πόσο επιδότησης ανά εκπαιδευόμενο έχει αυξηθεί για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης στα 12 ευρώ από τα 6 ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται από 4 έως 6 ημέρες την εβδομάδα σε επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.

Η αμοιβή του ασκούμενου μαθητή αναλογεί στο 70% του κατώτατου μισθού που ορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αν αφαιρεθούν τα 12 ευρώ που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το κόστος για τον εργοδότη υπολογίζεται στα 11,5 ευρώ ημερησίως.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα για την Πρακτική Άσκηση των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας στα τηλέφωνα 210-99.89.711 – 99.89.919 (κ. Δημοπούλου, κ. Μπαρτσώκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com