Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Βαν Ρομπάι: «Η Ελλάδα μπορεί να βγει απ' την κρίση»

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, εφόσον εφαρμοστούν οι νόμοι που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο, υποστηρίζει σε άρθρο του, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι.




Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στη γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου "L' Echo", υποστηρίζει ότι "πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της".

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι "εφόσον οι νόμοι που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο τεθούν σε εφαρμογή και εφόσον η τεχνική βοήθεια της Ε.Ε. αποδώσει καρπούς, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων, τότε πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να εξέλθει από την κρίση".

Παράλληλα, σημειώνει ότι αν και το χρέος της Ελλάδας είναι σε υψηλό επίπεδο, υπάρχουν χώρες με υψηλότερο χρέος και προσθέτει ότι "οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα μειώσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας έως το 2020, δίνοντας έτσι στη χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να επιτύχει ανάπτυξη και να ξαναβρεί το δρόμο της προς τις αγορές. Επίσης θα της δώσει το χρόνο να πραγματοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται αρχής γενομένης από τα μέτρα που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο πριν ένα μήνα".

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάνει αναφορά και στις Ιταλία και Ισπανία και παρατηρεί ότι η αξιολόγηση των κινδύνων που γίνεται από τις αγορές δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα και είναι "γελοίο" το γεγονός ότι στην κατάταξη των CDS αυτές οι χώρες εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των χωρών που κινδυνεύουν με πτώχευση.

Τέλος αναφέρει ότι οι χώρες που επωφελούνται από προγράμματα δανεισμού θα ξαναβρούν το δρόμο προς την ανάπτυξη το 2012. Από τη στιγμή που οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις διαπιστώσουν ότι το επίπεδο του δανεισμού και του χρέους των χωρών αυτών είναι σε πτώση, τότε η εμπιστοσύνη τους θα αυξηθεί. "Αυτή η κατάσταση θα καταλήξει προς όφελος όλων", καταλήγει ο κ. βαν Ρομπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com