Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νοβότνι: Κοινή η ιδιωτική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης

Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.



Κατά τον κ. Νοβότνι, η γαλλική πρόταση για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για να κερδηθεί η πολιτική έγκριση χωρών όπως η Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί επίσης ως "καλή βάση" για τις συζητήσεις τη γαλλική πρόταση για την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους.

Η γαλλική πρόταση προβλέπει την επανεπένδυση του 50% των ομολόγων που λήγουν έως το 2014 σε νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας και την επένδυση του 20% σε ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης ΑΑΑ, ως διασφάλιση για την επένδυση στα 30ετή ομόλογα.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εκπρόσωποι των γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών κατέληξαν σε μία πρόταση, την οποία θα παρουσιάσουν στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι γερμανικές τράπεζες και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συζητούν την ιδέα της αναχρηματοδότησης των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που λήγουν έως το 2020 και όχι μόνο έως το 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com