Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Ψηφίστε και μετά διαπραγματευόμαστε

Σε κλίμα συναίνεσης και η χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, στη Βουλή καθώς κάλεσε τον Α. Σαμαρά να μην κρατάει αποστάσεις ασφαλείας και να προτείνει πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επιτροπή των αποκρατικοποιήσεων. Επανέλαβε ότι τα μέτρα είναι άδικα και σκληρά και χαρακτήρισε μονόδρομο την ψήφιση του Μνημονίου.



“Εμείς καλούμε σε εθνική συστράτευση και σε εθνική επιστράτευση. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μια οποιαδήποτε πολιτική περίοδο, διαχειριζόμαστε μια περίοδο που έχει μοναδικά ιστορικά χαρακτηριστικά. Όλα έχουν συμπυκνωθεί, όλα ελέγχονται, όλα ανατρέπονται, όλα ξαναγράφονται” τόνισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο Α. Σαμαράς κρατάει αποστάσεις ασφαλείας και σκέφτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον και την εκλογική του προοπτική.

Έθεσε εκ νέου ως προτεραιότητα την είσπραξη της 5η δόσης και τόνισε ότι στην συνέχεια θα γίνει προσπάθεια επαναδριαπραγμάτευσης του. Πρόσθεσε παράλληλα ότι αυτήν την εβδομάδα θα οριστεί η Επιτροπή για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα και “εφόσον η Τρόικα δεχτεί ότι το σύστημα λειτουργεί και παράγει ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μπορούμε να εφαρμόσουμε το σύστημα αυτό αμέσως με βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού, με νέους τρόπους τελείως δυναμικούς, τελείως ριζοσπαστικούς, χωρίς να βασιζόμαστε στους υφιστάμενους μηχανισμούς”.

Στο ίδιο πλαίσιο, άφησε παράθυρο μείωσης φορολογικών συντελεστών από τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com