Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πήραν πίσω και επισήμως το χαράτσι των αποδείξεων

Στην επίσημη απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την επιστροφή από τους πολίτες στο κράτος μέρους της έκπτωσης φόρου που εξασφάλισαν με τη συλλογή αποδείξεων, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.





Η δημοσιοποίηση της επίμαχης διάταξης, το απόγευμα της Παρασκευής, είχε προκαλέσει γενική κατακραυγή οδηγώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε άτακτη υποχώρηση. Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, το ίδιο βράδυ, είχε πάρει πίσω το μέτρο, ισχυριζόμενος,ωστόσο, ότι επρόκειτο για "νομοτεχνική παρεξήγηση".

Χθές, πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, ο Ευαγ. Βενιζέλος ότι θα καταθέσει μικρές αριθμητικές διορθώσεις που έχουν γίνει στους πίνακες, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό 600 εκατ. ευρώ που προκύπτει με την απόσυρση της διάταξης.

Κατά την έναρξη της δήλωσε ότι "έγινε η αναγκαία αναπροσαρμογή των πινάκων και επετεύχθη συμφωνία με την τρόικα». Πρόσθεσε ότι το κενό θα καλυφθεί κατά το ήμισυ "από μια πιο αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων του 2011, επί τη βάση των νέων μέτρων που έχουν αναγγελθεί και περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο", ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από περαιτέρω περικοπές δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com