Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πρωτοφανή ευρωπαϊκή παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, «βλέπουν» οι FT

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να προβούν σε μια πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.




"Η πρωτοφανής αυτή διεθνής εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία θα περιλαμβάνει συμμετοχή στην είσπραξη φόρων, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων ως αντάλλαγμα στη χορήγηση νέων δανείων" αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

"Τα άτομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες είπαν ότι το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων ώστε εκούσια να επεκτείνουν το πρόγραμμα αποπληρωμών του ελληνικού χρέους" προσθέτει η εφημερίδα αναφέροντας παράλληλα ότι προβλέπονται επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Όπως τονίζεται στην εφημερίδα, οι αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι το ήμισυ των 60-70 δισ. ευρώ της νέας χρηματοδότησης που θα χρειασθεί η Ελλάδα έως το 2013 θα μπορούσε να αποδοθεί χωρίς νέα δάνεια. Μεγάλο μέρος του ποσού αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση κρατικής περιουσίας και την αλλαγή των όρων αποπληρωμής από τους ιδιώτες ομολογιούχους. Στη συνέχεια οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειαστεί να δανείσουν επιπλέον 30 - 35 δισ. ευρώ συμπληρωματικά στα 110 δισ. που έχουν ήδη υποσχεθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com