Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί αποτυχίας των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε τις αναφορές του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel περί αποτυχίας της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στους στόχους προσαρμογής.



"Οι πρόσφατες αναφορές μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται ότι γνωρίζουν τα συμπεράσματα της αποστολής αξιολόγησης στην Ελλάδα, είναι αβάσιμες", αναφέρει εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε σημερινή ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Οι διαβουλεύσεις μας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, παρατηρείται σημαντική πρόοδος και πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθούν", πρόσθεσε.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel ανέφερε χθες ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπιστώνουν σε έκθεσή τους που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, ότι η Ελλάδα απέτυχε σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους της, καθιστώντας αμφίβολη την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου.

Διάψευση υπήρξε και από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε χθεσινή του παρέμβαση σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο υπουργός τόνισε ότι "δημοσιεύματα σαν αυτά του Spiegel δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, για έναν πολύ απλό λόγο, έκθεση ακόμα δεν υπάρχει".

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και θα ολοληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com