Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΤτΕ: Συνεχίζουν στο μείον τα δάνεια και τον Απρίλιο

Περισσότερα δάνεια αποπληρώθηκαν παρά δόθηκαν και τον Απρίλιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων διαμορφώθηκε στο -0,5% από το -0,4% του Μαρτίου. Μοναδική εξαίρεση στην «μαύρη» συνολική εικόνα, τα δάνεια προς επιχειρήσεις που αυξήθηκαν.



Τα δάνεια που δόθηκαν σε ιδιώτες είχαν αρνητική καθαρή ροή κατά 377 εκατ. ευρώ από 146 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2010, ένδειξη που σημαίνει ότι αποπληρώθηκαν 377 εκατ. δάνεια περισσότερα από όσα δόθηκαν.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, παρουσίασαν θετική καθαρή ροή 212 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση από τα 27 εκατ. του προηγούμενου έτους.Τα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρήσεις παρουσίασαν αύξηση και σε σύγκριση με το Μάρτιο, καθώς ο ετήσιος ρυθμός της αύξησης τους διαμορφώθηκε σε 1,2% από 1,1% ένα μήνα νωρίτερα.

Σημαντική πτώση, παρατηρήθηκε στη χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων όπου ο ρυθμός αύξησης έφτασε το -1,5% τον Απρίλιο, από -0,4% τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com