Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, οι απολύσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο, οι τριβές στο ΠΑΣΟΚ και οι νέες περικοπές σε εφάπαξ και επιδόματα, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.





ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δόση-Δηλητήριο"

"ΜΕ δεδομένη τη συμφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για γρήγορες και μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, χαλαρώνει προς στιγμήν η διεθνής «μέγκενη» για την καταβολή της 5ης δόσης του δανείου. Ετσι, η συνολική συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τη δημόσια περιουσία, τους φόρους και τις δαπάνες αναμένεται να κλείσει σήμερα ή αύριο. Στις Βρυξέλλες, ενώ ετοιμάζεται η έκθεση προόδου της τρόικας για την Ελλάδα στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με «ομοβροντία» ευρωπαϊκών δημοσιευμάτων προωθείται νέο δάνειο μέχρι το τέλος Ιουνίου και με προϋπόθεση τη λήψη πρόσθετων σκληρών μέτρων και ασφυκτικό έλεγχο στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Χθες ο Ολι Ρεν δήλωσε για την Ελλάδα: Δεν αποδεχόμαστε έξοδο από το ευρώ".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιές και πώς θα δανειοδοτηθούν"

"Ανάσα στην αγορά με την εκταμίευση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες μικρές επιχειρήσεις, δίνει η έγκριση του συμφώνου ρευστότητας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην Τρόικα θα πληρώνουμε τους φόρους"

"Τα όσα αποκάλυψαν χθες οι Financial Times για τους σχεδιασμούς στυγερής παρέμβασης στον έλεγχο και την διαχείριση του εθνικού φορολογικού συστήματος, τα έσοδα από τα οποία θα καταλήγουν στο ταμείο αποπληρωμής του δημοσίου χρέους δεν επιτρέπουν παρερμηνείες για το που οδηγεί τον τόπο η κυβέρνηση της Τρόικας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αποικία η Ελλάς"

"Πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα αποδεικνύει καθημερινά η κυβέρνηση Παπανδρέου! Το νέο σχέδιο που, όπως αποκαλύπτεται τώρα, συζητά για την παράδοση σε ξένους (και) της αρμοδιότητας για την είσπραξη των φόρων μαζί με την εποπτεία για την πώληση κρατικής περιουσίας ισοδυναμεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική αποικία...".

ΕΘΝΟΣ: "Εκπτώσεις στο πακέτο των νέων φόρων"

"Εκπτώσεις στο πακέτο των νέων φόρων έχει ρίξει το οικονομικό επιτελείο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία δεν εμφανίζεται αρνητική, αλλά επιμένει μετ΄επιτάσεως σε δραστικές περικοπές στο Δημόσιο με κλείσιμο ΔΕΚΟ και απολύσεις υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δρ. Νίκος Κατσαρός: Αδίστακτοι εγκληματίες αυτοί που μας ψεκάζουν"

"Απόλυτα σύμφωνος με την «Ε.Ω» είναι ο Νίκος Κατσαρός για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι μας ψεκάζουν με χημικά. Ο διαπρεπής επιστήμων εκφράζει την πεποίθηση ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σε ναυτική βάση των ΗΠΑ μετέφερε τέτοια χημικά"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ποιούς συγκεκριμένους όρους έθεσε ο Σαμαράς για συναίνεση"

"Μισάνοικτο παραμένει πλέον το «παράθυρο» για τη συναίνεση, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με την οποία κατέστησε σαφές ότι δεν απορρίπτει γενικά τη συναίνεση, αλλά και ότι δεν υποκύπτει άνευ όρων στις πιέσεις που ασκούνται από την ελληνική κυβέρνηση και το... εξωτερικό προς την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κλείδωσαν» απολύσεις και μειώσεις μισθών"

"Βλέπουν την πόρτα εξόδου 30.000 συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι των Οργανισμών που θα καταργηθούν. Ψαλίδι έως 35% στις αποδοχές των 800.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και ΔΕΚΟ με κατάργηση επιδομάτων".

ΕΣΤΙΑ: "Μεγάλο λάθος οι νέοι φόροι"

"Η αξιωματική Αντιπολίτευσις πιέζει την Κυβέρνηση να αλλάξη δραστικά την φορολογική πολιτική της. Αν αυτό συμβή, η Νέα Δημοκρατία θα έχη πλέον χρέος να συμπράξη και να συναινέση. Αν η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ δεχθή να διορθώση -έστω και μερικώς- το λάθος της φορολογικής της πολιτικής, πρέπει να τύχη στηρίξεως".

Η ΑΥΓΗ: "Αρχίζει ο πλειστηριασμός"

"Ασφυκτική η πίεση από την τρόικα προκειμένου όχι μόνο να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμό Πρόγραμμα 2012-15, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, αλλά και να αρχίσει η υλοποήσή του εντός του Ιουνίου με την πώληση του 10% και το κλείσιμο τουλάχιστον μιας δημόσιας επιχείρησης για να εκταμιευθεί η περιβόητη 5η δόση του ταμείου της τρόικας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Προσλήψεις 70.000 ανέργων στον τουρισμό"

"Ξεκινά από σήμερα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κύμα «αγανακτισμένων» στο ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εικόνα «αγανακτισμένων», όπου όλοι βάλλουν εναντίον όλων, μεταδίδει το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα.

Η ΝΙΚΗ: "Απολύσεις στον ΟΤΕ"

"Αγοράζει το 10%, όμως για το υπόλοιπο 6% βάζει «βέτο» η Deutsche Telekom προκειμένου να πάρει «καθαρό» τον Οργανισμό, αφού θέλει και μειώσεις προσωπικού αλλά και μισθών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Παιχνίδια» για τη συναίνεση"

"Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Αναφερόμενος στη θέση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να συζητήσει θέσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι γενικό και αφηρημένο, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "3 Ιούνη μέρα δράσης με το ΠΑΜΕ κόντρα στα νέα μέτρα"

"Κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφη δράση στις 3 Ιούνη, το πρωί στους τόπους δουλειάς, το απόγευμα με συλλαλητήρια. Τη μέρα συζήτησης ση Βουλή των νέων βάρβαρών μέτρων να απαντήσουμε με πανελλαδική πανεργατική απεργία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαχαίρι στο εφάπαξ και στα επιδόματα"

"Ψαλίδι που θα φτάσει το 10% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και νέες περικοπές στα επιδόματά τους είναι μεταξύ των «ανταλλαγμάτων» για την πέμπτη δόση του δανείου. Η συμφωνία προβλέπει επίσης εξπρές αποκρατικοποιήσεις, τις οποίες θα αναλάβει μία ανεξάρτητη υπηρεσία υπό την εποπτεία της τρόικας".

City Press: "Η οικονομία υπό διεθνή επιτροπεία"

"Οι Ευρωπαίοι προετοιμάζουν το έδαφος για νέο δάνειο, ύψους έως 65 δισ. ευρώ. Ζητούν αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών. Θέλουν τον έλεγχο των δημοσίων εσόδων - δαπανών".

Metro: "Συγκυβέρνηση με τις Βρυξέλλες"

"Σε μια άνευ προηγουμένου πίεση, που σκοπό έχει ακόμα και τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, υποβάλλεται κλιμακωτά το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Στο τραπέζι» η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ"

"Την πλήρη αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, με τη διάθεση του συνόλου του 16% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Deutsche Telekom".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία με την τρόικα. «Κλειδώνει» εντός των ημερών το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα"

"«Ώρα μηδέν» για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται στην τελική ευθεία και ίσως σήμερα να έχουμε οριστική κατάληξη και ανακοινώσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα σκαριά το νέο δάνειο"

"Νέο πακέτο στήριξης 60 έως 70 δισ. ευρώ, με «μικτό σχήμα» απευθείας δανείου και παράλληλης εθελοντικής διακράτησης των ομολόγων που λήγουν την επόμενη διετία, είναι το σχέδιο που μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup για την απεμπλοκή στην ελληνική κρίση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εως το τέλος της εβδομάδας κρίνεται η δόση του δανείου"

"Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμη η εισήγηση της Κομισιόν για τη χορήγηση ή μη της πέμπτης δόσης των δανείων από το μηχανισμό στήριξης ύψους 12 δισ. ευρώ, ενώ κορυφώνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για τη λήψη σκληρότερων οικονομικών μέτρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com