Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που είναι στον ορίζοντα για εργαζόμενους και καταναλωτές, και ο αποκλεισμός της Βουλής από τους «αγανακτισμένους» είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.





"Ε": "Εκλεισε το πακέτο με σκληρούς φόρους".

"Σκληρά φορολογικά μέτρα ανακοινώνουν κυβέρνηση και τρόικα για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, στοχεύοντας στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ".

Η ΑΥΓΗ: "Γην και ύδωρ για 30 αργύρια".

"Σκληρά μέτρα ήδη από εφέτος -φέρνει για την περίοδο 2011-2015- το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής Στρατηγικής που οριστικοποίησαν χθες κυβέρνηση και τρόικα και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή και της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ".".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Ε.Ε. συζητά χορήγηση δανείου 65 δισ. στην Ελλάδα!".

"Νέο δάνειο ύψους 65 δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013, αλλά με σκληρά ανταλλάγματα και με την υπογραφή νέου μνημονίου απόμέρους της Ελλάδας, συζητά πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ρωσική επέλαση στην Τράπεζα Πειραιώς".

"Ρωσική επιχειρηματική «αρκούδα», ο δισεκατομμυριούχος Alexander Ness, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πλουσιότερων του πλανήτη και ελέγχει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά γκρουπ παγκοσμίως, είναι η αιτία της χθεσινής εκτόξευσης του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου στο 5,58% μετά από ένα μήνα υφεσιακής κατάθλιψης - ειδικά στην κίνηση των τραπεζικών μετοχών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τ.Τ με... φέσι".

"Με τουρκικό φέσι κινδυνεύει να βρεθεί, σε λίγο καιρό, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να εκποιήσει αδιακρίτως τα «φιλέτα» της κρατικής περιουσίας για να εξυπηρετήσει τις ορέξεις των δάνειων δυνάμεων!".

ΕΘΝΟΣ: "Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή".

'Την είσοδο της Βουλής πολιόρκησαν χθες για πολλές ώρες δεκάδες, αρχικά, και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα εγκλωβίζοντας βουλευτές και υπαλλήλους εντός του κτιρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δημοσθένης Λιακόπουλος: Εφθασε η ώρα του «ξεπαστρέματος» των πολιτικών!..".

"Μετά πάσης τιμής και δόξης η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, ήτοι η εξουσία των Εβραιοσιωνιστών, καταφθάνει!... Και τούτο σαφέστατα αποδεικνύεται καθώς οι μεν πολικοί «μας» άρχοντες ένας - ένας ξεπαστρεύονται, οι δε πολίτες θέλοντας και μη απευθύνονται στην Παγκόσμια εξουσία για να τους γλιτώσει από τους προηγούμενους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μεσαίωνας! Καθιερώνεται η γενιά των «500» ευρώ".

"Δραματικές ανατροπές σε μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Αύξηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς υπερωρίες, με απόφαση του εργοδότη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώνουν το μισθό για τη γενιά των αγανακτισμένων".

"Χθες, μετά την ολοκλήρωση των επαφών ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας κατέστη σαφές ότι, σύντομα, οι νέοι έως 25 ετών θα έχουν μόνο μια εργασιακή επιλογή: εφεξής να δουλεύουν με αμοιβές κατά 20% πιο χαμηλές ακόμη και από το ελάχιστον όριο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή ένα μηνιαίο καθαρό μισθό της τάξης των 502 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Αδρανεί η Κυβέρνησις".

'Αρέσκεται ο κ. Πρωθυπουργός να λέει ότι μέσα σε 19 μήνες η Κυβέρνησίς του έκανε ό,τι δεν έγινε στον τόπο μας επί δεκαετίες. Πρόκειται περί εσχάτης πλάνης. Διότι η αλήθεια είναι ότι κατά το διάστημα αυτό ο τόπος έχει περιπέσει σε πλήρη αδράνεια, η οποία είναι καταλυτική για την οικονομία. Οφείλεται δε στο γεγονός ότι στην πραγματικότητα η Κυβέρνησις δεν κυβερνά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μειώνουν 20% τους μισθούς και κόβουν τα επιδόματα".

'Την άμεση αλλαγή του εργασιακού νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων και τη μείωση κατά 20% του μισθού των νεοεισερχομένων ηλικίας 18-25 ετών στην αγορά εργασίας ζήτησε χθες η τρόικα από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προς συνολική συμφωνία με την τρόικα".

"Η Αθήνα οδεύει προς συνολική συμφωνία με την τρόικα για τη χορήγηση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο ενώ, ως φαίνεται, ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση νέας βοήθειας προς τη χώρα για τις δανειακές ανάγκες μετά την άνοιξη του 2012".

Η ΝΙΚΗ: "Μειώσεις 20% στους μισθούς του Δημοσίου".

"Σκληρά μέτρα στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων, πέραν βεβαίως των νέων φορολογικών βαρών, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που κλείδωσε χθες. Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, και αμοιβή 20% χαμηλότερη από αυτήν που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μια ανάσα πριν από την 5η δόση".

"Στην «τελική ευθεία» εισήλθαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση των κειμένων για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις πρόσθετες παρεμβάσεις για το 2011, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο βωμό του κέρδους η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".

"Σε μεγάλες δυσκολίες εξασφάλισης υπηρεσιών υγείας οδηγούν τους ασφαλισμένους οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που ήδη ισχύουν από σήμερα για τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ τα οποία εντάσσονται σε αντίστοιχα νοσοκομεία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, λόγω εμπορευματοποίησή τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το βαλς της σωτηρίας".

"Πυρετός διαβουλεύσεων για το νέο ελληνικό πακέτο βοήθειας που εξετάζεται να περιλαμβάνει και πρωτοβουλία τύπου Βιέννης, για οικειοθελή διακράτηση ομολόγων από τους πιστωτές της χώρας".

City Press: "Φοβούνται το ντόμινο, στηρίζουν την Ελλάδα".

"Για «αλλαγή ρότας» της Γερμανίας σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε χώρες-μέλη της Ευρωζώνης κάνει λόγο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», προβλέποντας ότι ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ε.Ε.".

Metro: "«Δώστε πίσω την πόλη μας».

"Κραυγή αγωνίας από τους Αθηναίους πολίτες, που απαιτούν άμεσα μέτρα για το κέντρο της πρωτεύουσας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Επιχείρηση σωτηρίας του Θερμαϊκού κόλπου"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμπίεση 20% των μισθών στους νέους εργαζόμενους".

"Σε μείωση των μισθών κατά 20% για τους νεοεισερχόμενους απασχολούμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 18 έως 25 ετών προχωρεί η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρώτα σημάδια αισιοδοξίας. Νέο δάνειο μετά τη συμφωνία με την τρόικα".

"Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν και χθες οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες «πινελιές» του νέου Μνημονίου. Το νέο πλαίσιο φέρνει μέτρα άνω των 28 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015, εκ των οποίων τα 6,4 δισ. ευρώ μόνο φέτος και ίσως «κλειδώσει» σήμερα το απόγευμα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο τραπέζι των δανειστών μας η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ".

"Μη εφαρμόσιμη, τουλάχιστον άμεσα, θεωρεί το υπουργείο Οικονομικών τη μείωση του ΦΠΑ, λόγω των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν, χωρίς -ωστόσο- να αποκλείεται κάτι τέτοιο στο απώτερο μέλλον και αφού πρώτα υπάρξει το κατάλληλο δημοσιονομικό περιβάλλον".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γερμανικό «ναι» στη στήριξη αλλάζει το κλίμα στις αγορές".

"Ενθουσιασμό στις εγχώριες και ξένες αγορές προκάλεσαν οι θετικές εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2011, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων έχουν σχεδόν «κλειδώσει»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com