Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αλ. Τσίπρας: Ιδιότυπη «Εκκλησία του Δήμου» οι «Αγανακτισμένοι»

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε στον αρχιεπίσκοπο την ανησυχία του για τις εξελίξεις και ζήτησε τις απόψεις του, ενώ έθεσε το θέμα της κοινωνικής αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.



«Ζούμε μια περίοδο έντασης, μια περίοδο κοινωνικής διάλυσης. Καθήκον της Αριστεράς είναι η αντίσταση αλλά και η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που περνάνε το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ έπειτα από τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Χθες στο Σύνταγμα είχαμε μια ιδιότυπη «Εκκλησία του Δήμου». Χιλιάδες πολίτες ξεπερνάνε το φόβο, αντιστέκονται και διεκδικούν», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να νικήσουμε το φόβο και να υπερισχύσει η αλληλεγγύη. Να νικήσουμε τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας με κοινωνική ανταποδοτικότητα. «Η εκκλησιαστική περιουσία είναι sui generis. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ούτε fast track, ούτε real estate, αλλά να αξιοποιηθεί προκειμένου η Εκκλησία να μπορέσει να βρεθεί σήμερα δίπλα στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com