Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ψήνονται αυξήσεις στη ΔΕΗ το 2012

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, ενώ έκανε λόγο για πιθανή μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 700 άτομα (πρόγραμμα εθελουσίας) έως το τέλος του χρόνου.



Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο ίδιος, «αναμένεται ότι με τις προβλεπόμενες προσαρμογές των τιμολογίων το 2012 θα περιοριστούν περαιτέρω οι στρεβλώσεις στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού στο πλαίσιο της ανάπτυξης του υγιούς ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο κ. Ζερβός είχε υπογραμμίσει ότι «η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού παρατηρείται μέσω της απώλειας μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, ως συνέπεια της διείσδυσης νέων προμηθευτών στην αγορά, ενώ η ασύμμετρη υλοποίηση της απελευθέρωσης της αγοράς δίνει υπέρμετρα πλεονεκτήματα για στοχευμένη επιλογή πελατών στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ».

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων από πωλήσεις ενέργειας κατά 9% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ σε σχέση με το 2010 η ΔΕΗ εμφανίζει μερίδιο αγοράς 93,4% έναντι 98,1%.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι διατηρούνται οι στρεβλώσεις στα τιμολόγια, ενώ προτείνει ως λύση, προκειμένου να εξασφαλιστεί από εδώ και στο εξής η ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τη διασύνδεση της τιμής λιανικής με την τιμή χονδρικής, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να είναι συμβατή με το πραγματικό κόστος του παραγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com