Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων υπόσχεται ο Διαμαντίδης

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι θα μειωθούν άμεσα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ψαλιδίζοντας τις κρατήσεις «υπέρ τρίτων».


Ο Γιάννης Διαμαντίδης δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που αφορούν στις κρατήσεις «υπέρ τρίτων». "Υπάρχουν σήμερα κάποιες κρατήσεις που έχουν αναφορές σε δεκαετίες πίσω, σε εποχές που κάποτε, κάποιοι κουβαλούσανε τις βαλίτσες των επιβατών για να πάνε στο πλοίο κ.ο.κ.. Νομίζω ότι αυτά σήμερα δεν ισχύουν και για μένα θα πρέπει να καταργηθούν. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, προϋπόθεση όμως όλων αυτών είναι μία, ότι οι όποιες μειώσεις από αυτές τις κρατήσεις, θα πάνε υπέρ του επιβάτη, υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ τον ακτοπλοϊκών εταιρειών και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει και να ισχύσει μία «συμφωνία κυρίων» γιατί νομοθετικά δεν μπορεί να κατοχυρωθεί μια τέτοια απόφαση, μεταξύ των εταιρειών και του Υπουργείου. Να μειωθούν δηλαδή άμεσα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την κατάργηση αυτών των εισφορών" δήλωσε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων.

Στη συνέχεια της συνέντευξης και όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Γιάννη Διαμαντίδη για τα αιτήματα των ακτοπλόων, ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει προσεκτικά τα αιτήματά τους και θα απαντήσει σε λίγο καιρό ποιά είναι σε θέση να υλοποιήσει και ποιά όχι. Ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα εισιτήρια, ο υπουργός απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com