Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οικονομικά θέματα, το πόθεν έσχες και η φοροδιαφυγή, το Μνημόνιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εργατική Πρωτομαγιά κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, ενώ θίγεται και το θέμα του ενδεχόμενου ανασχηματισμού, ακόμα και των πρόωρων εκλογών.




Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κάτι κουρασμένα παλικάρια... Χωρίς πνοή οι υπουργοί. Στο τραπέζι το σενάριο του ανασχηματισμού. Διάχυτη η απογοήτευση στους πολίτες"

"Βραχυκυκλωμένη στους ανεφάρμοστους στόχους του μνημονίου, η κυβέρνηση δείχνει να έχει φτάσει στα όριά της. Το κλίμα επιδεινώνεται από τις πιέσεις της τρόικας, που θεωρεί ότι στην Αθήνα υπάρχει αδυναμία και απροθυμία διαχείρισης της κρίσης".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μήνας αγώνων εν όψει αποφάσεων"

"Προοίμιο για τη γενική απεργία της 11ης Μαϊου οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Σιγή ασυρμάτου για την αναδιάρθρωση επιβάλλει ο πρωθυπουργός με τις πλάτες της τρόικας. Την ερχόμενη εβδομάδα τα νέα σκληρά μέτρα και το πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Σαββατοκύριακου: "Μείωση έως 30% στο εφάπαξ. 52.000 αιτήσεις σε αναμονή. Τι προβλέπει μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου"

"Πρόταση-βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ κάνει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εμπιστευτική της μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το αντάρτικο της "λευκής μπλούζας" στο ΕΣΥ"

""Παράπλευρες απώλειες" ενός αμείλικτου πολέμου με συμφέροντα είναι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.Οι περικοπές στις δαπάνες είναι μεγάλες. Το "λίπος" μειώνεται κι αυτό φέρνει γκρίνια και αντίδραση. Τα μεγάλα συμφέροντα, επίορκοι γιατροί και προμηθευτές διαμορφώνουν συνθήκες κρίσης, καθώς τα περιθώρια κερδών μειώνονται δραματικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Μητροπολίτης Πειραιώς: Το "διαβατήριο" για την παγκόσμια δικτατορία είναι η "κάρτα του πολίτη"

"Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει το τελευταίο δίμηνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών: εκκλησιαστικών και κυβερνητικών. Από τη μια η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική του αιφνιδιασμού σε σειρά θεμάτων, που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, φέροντας τον Μακαριώτατο στα όριά του".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ασφαλιστικός οδηγός. Πότε συμφέρει να βγουν στη σύνταξη εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και αυτοαπασχολούμενοι"

"Τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης και τα όρια ηλικίας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, των μητέρων με ανήλικα και των αυτοαπασχολουμένων παραθέτει σήμερα η "ΒτΚ" σε ένα μίνι οδηγό. Οι νέες αλλαγές που ερχονται σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, προβληματίζουν τουν ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν και αν τους συμφέρει να συνταξιοδοτηθούν τώρα".

Η ΕΠΟΧΗ: "Κι όμως, ο κόσμος πάντα κινείται!"

"Η γη κινείται, ο κόσμος αγωνίζεταιμ ανατρέπει, δημιουργεί εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης. Από την Ευρώπη έως την Ασία, από τις ΗΠΑ έως την Αφρική και τις αραβικές χώρες, οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι Έλληνες αλλάζουν άποψη για ΔΕΚΟ και μονιμότητα. Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων το 74%, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue"

"Αλλάζει στάση η κοινή γνώμη απέναντι σε θέματα που έως πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού. Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπως αυτή των ιδιωτικοποιήσεων και της μονιμότητας στο Δημόσιο, η μεταστροφή που καταγράφεται είναι εντυπωσιακή".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους"

"Η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ προκαλεί νέο πονοκέφαλο για τους δανειολήπτες, κυρίως αυτούς που έχουν στεγαστικά δάνεια. Υπολογίζεται ότι με κάθε αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25%, η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών υπολογίζεται αρχικά στα 293 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση του κακού σεναρίου για αύξηση των επιτοκίων του ευρώ στο 1,75% μέσα στο 2011, η ετήσια επιβάρυνση θα φτάσει συνολικά τα 879 εκατ. ευρώ".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή με εθελοντική έξοδο από την Ευρωζώνη"

"Το παγκόσμιο σίριαλ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που πυροδότησε η παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου και της κυβέρνησης της Τρόικας να ικανοποιήσει και τους ελάσσονες εισπρακτικούς στόχους έθεσε η Διεθνής των Τοκογλύφων, εξελίσσεται σε νέο αδιέξοδομ τόσο για το Μαξίμου, όσο και για τους πιστωτές της χώρας, που αξιολογούν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιτραπεί να εξέλθει από την Ευρωζώνη προκειμένου να αποφευχθεί πτωχευτικό ντόμινο και να επιστρέψει στην δραχμή".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2011"

"Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό - λαικό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλεια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με λαική συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μέτρα 8 δισ. ευρώ χωρίς ορίζοντα...."

"Ο λογαριασμός που ανακοίνωσε η Eurostat για το 2010 είναι ιδιαίτερα πικρός και βάζει τη σφραγίδα του στην ταφόπλακα των πρόσθετων μέτρων ύψους 8 δις ευρώ για εφέτος. Ο εκτροχιασμός του ελλείμματος στο 10,5% μεταφέρει ένα νέο φορτίο 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πακέτο του 2011 το οποίο πρέπει να καλύψει την αστοκία κατά 1,5 δις ευρώ στα έσοδα και να βρει 1,7 δις ευρώ που είχε ζητήσει η τρόικα".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ""Πόθεν έσχες" για όλα τα ακίνητα"

"Τρίτη προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή.Φορο-δίκες εξπρές. Ηλεκτρονικό "πόθεν έσχες". Εντοπισμός "φτωχών" με ακριβά ακίνητα. Ανακοίνωση λίστας με 5.000 ονόματα φοροφυγάδων. 'Ελεγχος στους κακοπληρωτές της περαίωσης. Παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών. Οικονομικός εισαγγελέας".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ο μήνας που θα κρίνει τα πάντα"

"Καθοριστικός για την τύχη της χώρας και της οικονομίας είναι ο μήνας που ξεκινά, καθώς μέσα σε 25 μέρες θα κριθεί όχι μόνο η συμπεριφορά των ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας, αλλά και το αν θα αποφασίσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του χρέους των αδύναμων χωρών, αλλά και τις επιθετικές διαθέσεις των αγορών".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Άνοιγμα λογαριασμών και "πόθεν έσχες" για όλους. Επιμήκυνση χρέους για 300.000 δανειολήπτες"

"Σκληρά μέτρα που προβλέπουν άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έλεγχο του "πόθεν έσχες" για όλους και κατασχέσεις ακινήτων περιλαμβάνει το "μνημόνιο κατά της φοροδιαφυγής", το οποίο κατήρτισε η κυβέρνηση κατ΄εντολήν της τρόικας".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ιδού τα ντοκουμέντα με τις μίζες!"

"Πως θεμελιώθηκε στη γερμανική Δικαιοσύνη το σκάνδαλο που προκαλεί τώρα σφαγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Πως αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές αρχές γνώριζαν τα πάντα και γνωρίζουν".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Διώξ' τους όλους"

"Στο οριακό σημείο όπου πλέον έχουν φτάσει τα πράγματα για την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανή εξέλιξη. Αυτή είναι η εκτίμηση των πάντων. Κια συνομιλητές του πρωθυπουργού την τελευταία περίοδο τονίζουν ότι και ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές, ως αξιοπρεπής οδός διαφυγής του Γιώργου, "παίζουν".Όπως δεν αποκλείεται μια αναδιάρθρωση να προκαλέσει τόσες και τέτοιες παρενέργειες που να προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Σκληρό πόκερ με κεδροσκόπους, επιμήκυνση χρέους και με πρόωρες εκλογές"

"Χορός δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν στοιχηματίσει "τρελά" ποσά στην πτώχευση της Ελλάδας και ελπίζουν ότι θα... τινάξουν την μπάνκα στον αέρα εις βάρος των αντιπάλων "μεγαλοκαρχαρίων"".

Realnews: "Κλείδωσε η συμφωνία για το χρέος. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο των ομολόγων προωθούν Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες"

"Μεταξύ Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε) και τέλους Οκτωβρίου (λήξη θητείας του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ) αναμένεται να ριφθεί ο κύβος για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Το γεγονός θα περιγραφεί ως ανασχεδιασμός (reprofiling), κατά την έκφραση που εισήγαγε στη σχετική συζήτηση ο "γκουρού" των χρηματαγορών Τζόρτζ Σόρος, ενώ θα συνδυαστεί με ακόμη αυστηρότερη δημοσιονομική προσαρμογή και σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ακριβότερο... το χρήμα για όλες τις επιχειρήσεις".

"Πιο ακριβή καθίσταται από τη Δευτέρα η ούτως ή άλλως σπανίζουσα ρευστότητα, καθώς τίθεται σε ισχύ η αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων από τις τράπεζες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ κατά 0,25% αλλά και τη σταθερά ανοδική τάση που καταγράφει από την αρχή του έτους το Euribor 3μήνου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φορολογικό πιστοποιητικό από τους ορκωτούς ελεγκτές"

"Πιστοποιητικό φορολογικής συνέπειας που θα εκδίδουν οι ορκωτοί ελεγκτές και θα απαλλάσσει ΑΕ και ΕΠΕ από τακτικούς ελέγχους, τεκμαρτό υπολογισμό του φόρου από τα γραφεία των εφόρων για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ αλλά και φορολόγηση μέχρι και 45% των καταθέσεων που δεν δικαιολογείται η προέλευσή τους, αποτελούν μερικές από τις ρηξικέλευθες ρυθμίσεις του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που παρουσιάζει η κυβέρνηση τη Δευτέρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com