Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Στο μειωμένο προσωπικό, μετά τη λήξη των συμβάσεων όσων εργάζονταν στην καθαριότητα, και την ανάληψη καθηκόντων μικρής μερίδας των νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων, οφείλονται τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης. Την περασμένη βδομάδα περίπου 700 τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύθηκαν στην πόλη, όταν τα απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης βενζίνης δεν βγήκαν για αποκομιδή.



Η αποκομιδή πραγματοποιείται από σήμερα σε τρεις συν μία βάρδιες (μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια) και τα συνεργεία θα βοηθηθούν από αυξημένη δύναμη του τμήματος σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα επιβαρυμένα σημεία.

Επιπλέον, πέρα από το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα, που εργάζονται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε και η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους, να φροντίζουν να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίμματα, κρατώντας στο σπίτι τους τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και να μην κατεβάζουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με την Υπηρεσία Αποκομιδής Ογκωδών του Δήμου Θεσσαλονίκης (τηλ. κέντρο 15192).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com