Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«Το ΔΝΤ έχει εγκρίνει την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου» λέει ο Π. Ρουμελιώτης

Σχεδόν βέβαιη χαρακτηρίζει, σε συνέντευξή του στην έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ την έγκριση της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα μας, λέγοντας πως τώρα το ταμείο αναμένει το «πράσινο» φως από το Eurogroup.




"Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχεια 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου" επισημαίνει ο κ. Ρουμελιώτης και πρόσθεσε, σε ότι αφορά το επιτόκιο, πως αυτό θα καθορίζεται αυτόματα και θα είναι σαφώς χαμηλότερο από της Ε.Ε.

Ακόμη τόνισε πως θα "εξειδικευθούν" περισσότερο τα διαρθρωτικά μέτρα, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το Φεβρουάριο "θα πρέπει να γίνουν πολλά".

Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης αναφερόμενος στην εικόνα που είχε το ΔΝΤ για την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη είπε πως "Μας έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία διότι αποκρύψαμε ή διαστρεβλώσαμε στατιστικά στοιχεία και δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει για εξυγίανση του δημόσιου τομέα και τη μείωση των ελλειμμάτων".

Κληθείς να σχολιάσει την αντίθεση της αντιπολίτευσης στο μνημόνιο, απάντησε ότι εκεί που είχε φτάσει η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια άλλης εναλλακτικής λύσης διότι αυτή θα οδηγούσε σε πτώχευση.

"Δεν θα μπορούσε να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες νοσοκομείων. Η αναστάτωση στους καταθέτες θα οδηγούσε σε σοβαρότατη εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεσμεύσει καταθέσεις, ενώ θα ασκούντο αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους για να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη" είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com