Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προβλέψεις για χρεoκοπία της Ελλάδας από το PIMCO

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια γιατί τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος δεν είναι αρκετά για να μειώσουν και το κρατικό χρέος της χώρας, δήλωσε ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος του PIMCO, του μεγαλύτερου ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο.


Μία χρεοκοπία είναι πιθανή "όσο μπορείς να συγκρατήσεις τη μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες και λαμβάνει χώρα μέσω μιας συντεταγμένης αναδιάρθρωσης και ανατιμολόγησης (του χρέους) προκειμένου να διατηρήσεις την ανταγωνιστικότητά σου" δήλωσε ο El-Erian σε συνδιάσκεψη που οργάνωσε το περιοδικό Ecomomist.

"H εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης". "Ποτέ δεν είδα από χώρα να πετυχαίνει μείωση δημοσίου ελλείμματος κατά 11% του ΑΕΠ" όπως αυτό που υποθέτει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, δήλωσε ο El Erian .

Το βάρος των κακών χρεών στο τέλος της διαδικασίας πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι ήταν στην αρχή της, τόνισε.

"Η πιθανότερη κατάληξη είναι πως σε κάποια στιγμή όταν το υπόλοιπο σύστημα θα έχει ενισχυθεί, να χρειαστεί να αντιμετωπισθεί το ελληνικό χρέος που θα επικρέμαται καθώς και η ανταγωνιστική θέση της χώρας" δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com