Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερις προέδρους Ταμείων καλεί η Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα

Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων καλούνται να καταθέσουν οι πρόεδροι των τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων, που φέρονται ότι πήραν μίζες έξι εκατ. ευρώ.



Ειδικότερα, η επιτροπή καλεί τους προέδρους του ΤΕΑΥΦΕ Π. Δεμέστιχα, του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη, του ΤΕΑΠΟΚΑ Κ. Χριστίδη και του ΤΣΕΥΠ Δ. Μυρογιάννη, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν εχθές οι συνιδιοκτήτες της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή Σ. Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης.

Κατά την κατάθεσή του, χθες, ο Γ. Αποστολίδης ανέφερε ότι τα έξι εκατ. δόθηκαν από τον κ. Πρινιωτάκη στους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ο Σ. Πρινιωτάκης ισχυρίστηκε πως ο Γ. Αποστολίδης πήρε τις βαλίτσες με τις μίζες και τις έδωσε σε παράγοντες των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης προκειμένου να διακινηθεί το περιβόητο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ, χρησιμοποιώντας ως μεσάζοντα τον πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ Π. Δεμέστιχα.

Ο τελευταίος είναι και ο μόνος που θα προσέλθει να καταθέσει στην Εξεταστική, καθώς οι κ. Σημαιοφορίδης και Χριστίδης αναμένεται να επικαλεστούν την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να μην καταθέσουν, ενώ ο Δ. Μυρογιάννης αναζητείται.

Στην επιτροπή κατέθεσαν ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Δ. Μαγγίνας, που ανέλαβε τη θέση μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, αλλά και ο γενικός διευθυντής διαχείρισης διαθεσίμων στην ΕΤΕν Λ. Φραγκιαδάκης.

Όπως ανέφεραν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν "παραβατικές συμπεριφορές κατά τη διακίνηση" και εκτίμησε ότι από την επαναγορά του δομημένου των 280 εκατ. ευρώ "έχασαν οι φορολογούμενοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com