Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Στηρίξαμε τις διαρθρωτικές αλλαγές

Η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει ορισμένα από τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση, αλλά διαφωνεί με το «μείγμα» της οικονομικής πολιτικής, είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς.


Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων συντηρητικών.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ν.Δ. ήταν εκείνη που ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, μετέφερε τις σοβαρές -όπως είπε- αντιρρήσεις για τα αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής. "Επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα", πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας συνοψίζονται στο τρίπτυχο: Αξιοπιστία-Αποτελεσματικότητα-Δημοσιονομική Πειθαρχία.

Από τη μεριά του, ο Β. Μάρτενς έκανε λόγο για πολύ καλή σχέση και συνεργασία, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο Αντ. Σαμαρας γνωστοποίησε ότι ο Β. Μάρτενς θα βρεθεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Ο πρόεδρος του ΕΛΚ θα παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com