Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κριτική Ντόρας κατά πάντων εν όψει νέου κόμματος

Αλλαγή πλεύσης ζήτησε από την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα είναι επισφαλής. Η ανεξάρτητη βουλευτής εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτική προς την αντιπολίτευση, λέγοντας λειτουργούν με κριτήριο κομματικό και όχι εθνικό.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σημείωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης χτυπούν συνολικά το μνημόνιο, χωρίς να καταθέτουν στο τραπέζι εναλλακτική πρόταση. Υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων είναι εφικτή, αλλά η κατάργησή του είναι ανέφικτη. "Αν καταργηθεί το μνημόνιο, δεν υπάρχουν χρήματα πλέον και άρα η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή", είπε.

Για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα από την τρόικα, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα η τρίτη δόση είναι εξασφαλισμένη, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιη αν τα στοιχεία θα επιτρέψουν την τέταρτη δόση του δανείου. Σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης είναι η αλλαγή πολιτικής, αφού η κυβέρνηση "δεν μπορεί να ξεζουμίσει παραπάνω τα μόνιμα υποζύγια". Πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου το γνωρίζει και ανέφερε με νόημα πως "το να αποδράσει κανείς δεν είναι υπεύθυνη πράξη".

Έθεσε ως μοναδικό σοβαρό λόγο για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την καταψήφιση νομοσχεδίου."Όταν λέει ότι αν εκλεγεί ο κ. Δημαράς ή αν εκλεγεί ο κύριος τάδε και δεν του αρέσει αυτό και θέλει να κάνει εκλογές, είναι ανεύθυνη πράξη", πρόσθεσε για τον πρωθυπουργό και τις χθεσινές αναφορές του σε εκλογές αν υπάρξουν αδιέξοδα.

"Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο Μητσοτάκης"

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πατέρα της, είπε: "Εχω πάψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που λέει τα ίδια πράγματα τα τελευταία 25 χρόνια θα μπορεί να αλλάξει άποψη για τον οποιοδήποτε δικό μου λόγο".

"Εν πάση περιπτώσει, ο Μητσοτάκης θα κριθεί από την ιστορία [...] το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι ο Μητσοτάκης. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε ηγεσίες οι οποίες είναι κατώτερες των περιστάσεων".

Η ανεξάρτητη βουλευτής έβαλε χαμηλά τον πήχυ για τα πρώτα βήματα του νέου κόμματος που ετοιμάζει και θα παρουσιάσει στις 21 Νοεμβρίου. "εν θα γίνει στις καλύτερες συνθήκες γιατί θα είναι καινούργιοι οι άνθρωποι, θα είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι στην πολιτική, άρα βεβαίως οι όροι δεν θα είναι οι καλύτεροι δυνατοί", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com