Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η εκλογολογία, η άρση του απορρήτου, η πορεία της οικονομίας, η περαίωση και η επένδυση της COSCO κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Η ΑΥΓΗ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα και αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ, με τη σύμπραξη Σαρκοζί, προωθεί σκληρό ποινολόγιο για τις «άτακτες χώρες» της Ε.Ε. Μεθοδεύουν περικοπές των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα κράτη-μέλη".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πράσινο φως για άρση του φοροαπορρήτου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και των φόρων που πληρώνουν στο TAXISnet δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η εκλογολογία αποδυναμώνει πάλι τη χώρα στις αγορές...".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εγκλωβισμένη στην εκλογολογία είναι η πολιτική ζωή μετά το αιφνιδιαστικό δίλημμα που έθεσε ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ξύνισε το ΔΝΤ από τα σενάρια πρόωρων εκλογών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δυσφορία προκαλούν στο ΔΝΤ τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς εκτιμούν ότι η χώρα έχει ανάγκη να συνεχίσει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην «εκτροχιαστεί» το Πρόγραμμα Σταθερότητας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " Πώς θέλουν το λιμάνι οι Κινέζοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η COSCO επενδύει 150 εκατ. ευρώ για ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εκφόρτωσης, φέρνει ακόμα 13 γερανούς ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά σε 25 και σχεδιάζει να διπλασιάσει τη χωρητικότητα από 1,6 εκατ. εμπορευματοκιβώτια σε 2,6. Ο σταθμός θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη τους πρώτους μήνες του 2014".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η μεγάλη μπλόφα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα απόνερα της μπλόφας του Γιώργου Παπανδρέου με τις εθνικές εκλογές μελετούν όλα τα κομματικά επιτελεία, αφού ο εκβιασμός που έθεσε με τη διακαναλική συνέντευξη δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανστρατιά στη μάχη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρέπει "να φτάσει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πλατιά στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες. Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "23 μυστικά για την περαίωση".

ΤΥΠΟΣ: "Τότε είπαμε το «μεγάλο ΟΧΙ». Τώρα λέμε σε όλα «ναι»!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Απρόβλεπτο το βάθος της ύφεσης για το 2011".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 2,5%-3% θα διαμορφωθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2011, εκτίμησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την Κύπρο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξεκίνησε η περαίωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αγώνα δρόμου για την είσπραξη των εσόδων από τη ρύθμιση της περαίωσης, ύψους 700 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας -ωστόσο- να αντιμετωπίσει την ταμειακή στενότητα που παρουσιάζουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, λόγω της οικονομικής ύφεσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com