Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Aρνητική εισήγηση από το ΣτΕ για την υπόθεση του Τόλη Βοσκόπουλου

Να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις αναίρεσης των προστίμων που έκανε ο Τόλης Βοσκόπουλος, εισηγήθηκε σήμερα ο σύμβουλος Επικρατείας, Ι. Γράβαρης, ενώ απέρριψε και το αίτημα αναβολής που είχε ζητήσει ο τραγουδιστής. Το δικαστήριο, αφού άκουσε τις καταθέσεις και των δυο πλευρών, επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.



Στις αιτήσεις του ο Τόλης Βοσκόπουλος ζητάει να αναιρεθούν επτά αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που επικυρώνουν τις φορολογικές παραβάσεις του όπως η μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών, μη δήλωση εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων.

Ο τραγουδιστής ζήτησε την αναβολή εκδίκασης των υποθέσεων λόγω ασθενείας ύστερα από επέμβαση στην καρδιά και νοσηλείας του κατ' οίκον αλλά και λόγω αντικατάστασης του δικηγόρου του πριν δύο ημέρες. Για το αίτημα της αναβολής, ο εισηγητής τόνισε πως δεν συντελεί λόγος ανωτέρας βίας και από τη στιγμή που δεν συναίνεσε και ο δικηγόρος του δημοσίου, αυτό απορρίφθηκε.

Σχετικά με τα πρόστιμα, ο δικηγόρος του Τόλη Βοσκόπουλου τόνισε πως οι πράξεις επιβολής τους αντιβαίνουν στο συνταγματικό δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως, καθώς και ότι ο εξωλογιστικός υπολογισμός που έκανε η εφορία είναι μη νόμιμος.

Ο δικηγόρος του Δημοσίου από τη μεριά του υποστήριξε πως οι αποφάσεις του Εφετείου είναι σύμφωνες με το νόμο και πως η φοροδιαφυγή του τραγουδιστή προκύπτει από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων που έχει αυτός και η πρώην συζυγός του Τζούλια Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com