Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εξυγίανση κι όχι λουκέτο στην TV100 υποσχέθηκε ο Μπουτάρης

Τη δέσμευση ότι η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 δεν θα κλείσει, αλλά θα εξυγιανθεί , θα γίνει ένας σταθμός που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας, με στόχο την πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.



Επισήμανε ότι στις προθέσεις του είναι η TV 100 να λειτουργεί στο εξής προς όφελος του δήμου, δηλαδή των δημοτών της Θεσσαλονίκης, ενώ στις σκέψεις της «Πρωτοβουλίας» είναι να «ανοίξουν» τα Δημοτικά ΜΜΕ και στους υπόλοιπους dήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, δίχως αυτό να σημαίνει ότι για την καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων δεν θα υπάρξουν εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων.

«Η Δημοτική ΡαδιοΤηλεόραση είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για το δήμο, αλλά θα πρέπει να πάψει να είναι ελλειμματική, θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί σαν προπαγανδιστική μηχανή για τον εκάστοτε δήμαρχο. Το σκανδαλώδες στην ΤV 100 είναι ο τρόπος που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα με χρήματα των δημοτών», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων τόνισαν ότι επιθυμία όλων των εργαζομένων του κλάδου είναι η λειτουργία με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης, ανέφεραν ότι θα πρέπει να διερευνηθούν θέματα χρηματοδότησης των δημοτικών επιχειρήσεων ενημέρωσης στις νέες συνθήκες του «Καλλικράτη», όπως επίσης οι δυνατότητες απόκτησης άδειας μεγαλύτερης εμβέλειας, όπως περιφερειακής.

Χθές το πρωί ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας. Μαζί του είχε τους διαμερισματικούς συμβούλους Μαρία Λαζαρίδου, Αγαπητό Σαμαρά , Χιονία Αδάμ και Αγγελική Καρούτσου – Σαρρή.

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε με κατοίκους της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες – καταστηματάρχες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ελλιπή αστυνόμευση, οι λιγοστοί ελεύθεροι χώροι και το ελάχιστο πράσινο, αλλά και η ανεργία που είναι πολύ έντονη στην περιοχή.

Ο ίδιος, σε κουβέντα που είχε με πλανόδιους πωλητές, υποστήριξε ότι θα μελετηθεί ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που χρειάζονται οπωσδήποτε καλύτερη οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com