Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τροποποιήθηκε η διάταξη για τα εικονικά τιμολόγια

Με αλλαγές στις περιπτώσεις εικονικών και πλαστών τιμολογίων που εντάσσονται στην περαίωση ολοκληρώθηκε η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε κριτική εκ δεξιών και εξ αριστερών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με αιτία διάταξη που αφορά στα εικονικά τιμολόγια και χαρακτηρίστηκε φωτογραφική από βουλευτές της αντιπολίτευσης.



Πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές, εξαιρούνται από την ρύθμιση οι υποθέσεις που αφορούν σε λήπτες εικονικών τιμολογίων και σε εκδότες και λήπτες πλαστών τιμολογίων για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση επιβολής προστίμου μέχρι την έναρξη ισχύοντος του νόμου και δεν βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχο.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως θα ενταχθούν στην ρύθμιση οι επιχειρήσεις ανεξάρτητου τζίρου αλλά και οι εισηγμένες στο ΧΑΑ οι οποίες έχουν ελεγχθεί και οι υποθέσεις τους βρίσκονται στο στάδιο του συμβιβασμού με τις ΔΟΥ ή να εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι κρύβει στο νομοσχέδιο φωτογραφικές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια, καθώς και για επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από το βουλευτή να κατονομάσει τις επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρεται ή να ανακαλέσει.

Ο Δημ .Παπαδημούλης δεν τις κατονόμασε, δήλωσε όμως ότι πρόκειται για την "εξαίρεση της εξαίρεσης", μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου και εισηγμένοι στο χρηματιστήριο. "Εσείς να μας πείτε γιατί βάλατε αυτή τη ρύθμιση, ποιους αφορά, πόσοι θα σβήσουν έτσι τις εκκρεμότητές τους και με πόσα θα καθαρίσουν.

Περισσότερο συγκεκριμένος έγινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας για εκδότες που έχουν εκδώσει πλαστά τιμολόγια. Σημείωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου για τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την πρακτική του Γ. Παπακωνσταντίνου να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com