Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η αναζήτηση σχεδίου πορείας για την οικονομία από την κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, το νομοσχέδιο της περαίωσης, το φορολογικό «σαφάρι» στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση, αλλά και οι ποινές που προβλέπονται για τους φοροδιαφεύγοντες, η ηλεκτρονική κάρτα, με την οποία θα πραγματοποιούν αγορές όλοι οι φορολογούμενοι από το 2011, η υπογραφή του «Συμφώνου Ρευστότητας» που αποφάσισαν από κοινού κυβέρνηση και τραπεζίτες, η έγγραφη κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το Βατοπέδι, οι πολυάριθμες διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη για τη λιτότητα, καθώς και οι αποκαλύψεις για τη «μαφία των ακινήτων» είναι τα θέματα που κυριαρχούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φυλάκιση και για 1 ευρώ φόρου. Δρακόντειος νόμος για όλους τους φορολογούμενους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ποινές φυλάκισης απειλούνται οι φοροφυγάδες ακόμη και για μη έκδοση αποδείξεων ή απόκρυψη έστω και ενός ευρώ φόρου, ενώ ξεκινά και εξπρές 48ωρο κλείσιμο επιχειρήσεων για όσους δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία. Η σκλήρυνση έναντι των φοροφυγάδων αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο της περαίωσης που ψηφίζεται στη Βουλή αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".

Η ΑΥΓΗ: "Σφάζουν την υγεία με το βαμβάκι... Σοβαρές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, ακόμη και βαμβάκι από το σούπερ μάρκετ αγοράζουν οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ακόμη και... βαμβάκι υποχρεώθηκαν την περασμένη Δευτέρα να αγοράσουν από το σούπερ μάρκετ οι γιατροί του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" πληρώνοντας, φυσικά, από την τσέπη τους. Την ίδια στιγμή, χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης έμεινε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στην Αγορά τα 25 δισ. ευρώ για την τόνωσή της. Ανέλαβαν τη δέσμευση οι Τραπεζίτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δέσμευση των τραπεζών να διοχετεύσουν στην αγορά τα 25 δισ. ευρώ των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να συμβάλουν στα προβλήματα της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω ενός "Συμφώνου Ρευστότητας", έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κκ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Απάντηση 6 σημείων από Καραμανλή. Απεστάλη προς τον πρόεδρο της προανακριτικής της Βουλής η επιστολή του τέως πρωθυπουργού για το Βατοπαίδι".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μια λιτή επιστολή έξι σημείων, με αξιοπρέπεια που αρμόζει σε τέως πρωθυπουργό και με ύφος κοφτό και ξεκάθαρο, που δεν άφησε περιθώριο για παρερμηνείες, ο Κώστας Καραμανλής απάντησε χθες στην κλήτευση της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για το Βατοπαίδι, υπενθυμίζοντας ότι έχει επανειλημμένως μιλήσει για την υπόθεση, ότι έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη ήδη από το 2008 και ότι παρά την εμπάθεια και την προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές δεν έχει προκύψει ούτε σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το βαθύ λαρύγγι καίει τη μαφία των ακινήτων. Δίνει στοιχεία στην Δικαιοσύνη για εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικούς, δημάρχους και στελέχη τραπεζών που εμπλέκονται στην μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων δεκαετιών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαθύ λαρύγγι" -καταδικασμένος με ποινή 13 ετών για συμμετοχή του σε υπόθεση του "πρώτου παραδικαστικού", ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό- συνεχίζει να καρφώνει στην Ασφάλεια τα αφεντικά και τους μεγαλοπελάτες της "Μαφίας των Λευκών Κολάρων", με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που αφορούν σε μαφιόζικη δράση -πιθανό και ηγετική- και ενός εφοπλιστή με ισχυρή- παρεμβατική παρουσία στην εγχώρια δημόσια σκηνή".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κάρτα αγορών online με την Εφορία. Για αυτόματη καταγραφή των αποδείξεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια των τραπεζών προκειμένου από τις αρχές του νέου έτους να εκδοθούν οι "κάρτες αγορών" που θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις καθημερινές συναλλαγές. Οι ηλεκτρονικές αυτές κάρτες θα είναι όπως οι χρεωστικές, δηλαδή συνδεδεμένες με έναν λογαριασμό. Σε αυτές θα αποτυπώνονται όλες οι αγορές και θα αποθηκεύονται οι "πόντοι" από τις αποδείξεις ενώ θα είναι συνδεδεμένες online με την Εφορία που θα μπορεί έτσι ανά πάσα στιγμή να ελέγξει τον ΦΠΑ που εισπράττουν οι καταστηματάρχες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "e-κάρτα Μεγάλος Αδελφός. Υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση θέτει η κυβέρνηση όλη την κοινωνία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγορές με ηλεκτρονική κάρτα θα πραγματοποιούν από το 2011 όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Χειροπέδες και λουκέτα για φοροφυγάδες. Δρακόντεια μέτρα φέρνει εκτάκτως η κυβέρνηση στη Βουλή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη λήψη μιας σειράς σκληρών μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Με συνοπτικές διαδικασίες θα μπαίνουν τα λουκέτα στα καταστήματα που δεν κόβουν αποδείξεις, ενώ οι μικροί φοροφυγάδες θα ακολουθούν τους μεγάλους στη φυλακή. Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ ετησίως".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ως το 2020 στο ΔΝΤάφο. Αυτό που δεν τόλμησε να μας το πει ο Παπανδρέου ξεκάθαρα το ξεστόμισε ο ΔΝΤάκιας Σύμβουλός του, Τομάζο Σκιόπα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το Δημόσιο βρίσκεται σε αδυναμία στο εσωτερικό να πληρώσει αυτά που χρωστάει σε επιχειρηματίες, προμηθευτές κ.ά. Ατύπως βρισκόμαστε σε χρεοκοπία αλλά στο Μαξίμου φοβούνται να το σκεφθούν όχι να το δημοσιοποιήσουν. Το "φίδι" αυτό ανέλαβε να το βγάλει από την τρύπα ο Τομάζο Σκιόπα, έμμισθος Σύμβουλος του Πρωθυπουργού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βορίδης: "Ψήνεται" επιστροφή Καραμανλή. Την ώρα που ο Καρατζαφέρης συγκρούεται με τη ΝΔ για το Μνημόνιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βόμβα μεγατόνων έριξε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος με αφορμή τις συγκρούσεις και τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να συμβάλει στο μέλλον στην ανασύνθεση της φιλελεύθερης παράταξης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έστησαν σκάνδαλο χωρίς ίχνος στοιχείων. Τι λέει ο Καραμανλής για το Βατοπαίδι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με μια λιτή επιστολή με την οποία αποδεικνύει πως στην υπόθεση του Βατοπαιδίου δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά και με σαφείς αιχμές για μικροκομματικές σκοπιμότητες που σπιλώνουν προσωπικότητες και κατασκευάζουν επικοινωνιακά τεχνάσματα, ο Κώστας Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του έπειτα από ένα χρόνο".

ΕΣΤΙΑ: "Περαίωσις προ 32 ετών! Από την Κυβέρνηση Καραμανλή τον Ιούνιο 1978".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον Μάιο 1978, η Κυβέρνησις του Κωνσταντίνου Καραμανλή προέβη σε διεύρυνση προς το Κέντρο. Παρά τις έντονες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προσεχώρησαν στην Κυβέρνηση ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Συντονισμού και ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε αναζήτηση σχεδίου Γ για την οικονομία. Προβληματισμός στην κυβέρνηση ενόψει του νέου προϋπολογισμού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αγωνία της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας αποτυπώθηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αντικείμενο τον νέο προϋπολογισμό. Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς υπουργοί αμφισβήτησαν κατά πόσον υπάρχει επαρκής σχεδιασμός και επισήμαναν την ανάγκη να εκπονηθεί σχέδιο Γ στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του 2010".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ουδέν επιλήψιμο προέκυψε για πολιτικά πρόσωπα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απεστάλη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ,το υπόμνημα που του είχε ζητηθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τις ενδεχόμενες ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τον κ. Καραμανλή , η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε "οριστικοποιημένο" το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φορολογική σκούπα. Λουκέτα για αποδείξεις και φυλακή για τον ΦΠΑ. Περαίωση με κάψιμο των βιβλίων ως το 2005".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή, με λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις που δεν κρύβουν αποδείξεις, ποινές φυλάκισης αλλά και περαίωση-μαμούθ για το κλείσιμο των υποθέσεων της δεκαετίας περιλαμβάνει το φορολογικό σαφάρι που έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού".

Η ΝΙΚΗ: "Πώς η ΕΥΠ εξάρθρωσε τη συμμορία ακινήτων. Καθοριστικός ο ρόλος δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση Αιξωνή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκλονίζουν την κοινή γνώμη τα στοιχεία που- ώρα με την ώρα- βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο κύκλωμα υπεξαίρεσης ακινήτων. Και ενώ όλοι λίγο πολύ έχουν προσεγγίσει τόσο τον τρόπο δράσης του κυκλώματος , η "Ν" αποκαλύπτει σήμερα το πως η Αστυνομία έφτασε στους "εγκεφάλους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νομοθετούν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κυβέρνηση με τις πλάτες της ΓΣΕΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα να περισωθούν θέσεις εργασίας λόγω καπιταλιστικής κρίσης. Το προανήγγειλε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ετοιμάζοντας υπουργική απόφαση το Νοέμβρη και με βάση την πρόβλεψη του μνημονίου ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των κλαδικών και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

Η ΧΩΡΑ: "Χιλιάδες Ευρωπαίοι στους δρόμους κατά της λιτότητας. Μεγάλες συγκεντρώσεις στις Βρυξέλλες και στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ευρω-διαδήλωση στις Βρυξέλλες και γενική απεργία στην Ισπανία, τα συνδικάτα προσπαθούν να κινητοποιήσουν ολόκληρη την Ευρώπη κατά της λιτότητας που ακολούθησε την κρίση του δημοσιονομικού χρέους".

City Press: "Ηλεκτρονικός έλεγχος των συναλλαγών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε συμφωνία πέντε βασικών αξόνων, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας της αγοράς αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κατέληξαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ)".

Metro: "Ζεστό" χρήμα για την αγορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δέσμευση των τραπεζών πως θα ανοίξουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την αγορά και τα νοικοκυριά ανέλαβε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην οποία συνήφθη ένα "σύμφωνο ρευστότητας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στη φυλακή για ΦΠΑ, αποδείξεις. Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Έξυπνες κάρτες για τους πολίτες. Μία για τις αγορές και μία για το δημόσιο. Τέλος στο κυνηγητό των αποδείξεων από τους φορολογούμενους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Χρηματοδοτούν την περαίωση οι τράπεζες όπως πρότεινε ο "Τ.Θ." στις 22/9/10".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φυλάκιση μέχρι και 10 έτη για φορολογικά αδικήματα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή, που ξεκινούν με φυλάκιση και κλείσιμο της επιχείρησης για 2 ημέρες και κλιμακώνονται σε κάθειρξη έως και 10 χρόνια, περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων, που κατατέθηκε χθες για ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα προσδοκώμενα έσοδα από την περαίωση υπολογίζονται σε 1,3 δισ. ευρώ και από τα ληξιπρόθεσμα σε 100 εκατ. το 2010 και 200 εκατ. ευρώ το 2011".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φυλακή για κλοπή ΦΠΑ. Εξοντωτικές ποινές για φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, προβλέπεται το σφράγισμα της επαγγελματικής εγκατάστασης του επιτηδευματία με τη συνδρομή αστυνομικών αρχών στην περίπτωση που διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου ότι δεν έχουν εκδοθεί πάνω από 10 παραστατικά ή εάν η αξία του παραστατικού που δεν έχει παρανόμως εκδοθεί, υπερβαίνει τα 500 ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Βαρύτατες ποινές φυλάκισης περιμένουν τους φοροφυγάδες. Με τέσσερις μήνες φυλακή θα τιμωρείται η μη έκδοση απόδειξης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λουκέτα αστραπή και κάθειρξη έως και δέκα έτη(!) επιφυλάσσονται μεταξύ των νέων αυστηρότατων ποινών που καθιερώνει η κυβέρνηση για όσους στο εξής συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν. Το νέο ποινολόγιο περιλαμβάνεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την περαίωση και ενσωματώνει τις ελπίδες της κυβέρνησης για την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενέσεις ρευστότητας και δάνεια για περαίωση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς για τη διοχέτευση, υπό μορφή δανείων, των εγγυήσεων των 25 δισ. ευρώ αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com