Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Α.Σαμαράς: «Να ξεκινήσουμε από το 1981»

«Αν ενδιαφέρει τον κ. Παπανδρέου να μάθει την αλήθεια, να ξεκινήσουμε από το 1981 και να φθάσουμε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής για την Οικονομία.



Ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα ελέχθησαν από τον Γ. Παπανδρέου για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Μέχρι και ότι τα spreads ανέβηκαν λόγω της Νέας Δημοκρατίας. 130 ήταν όταν παραδώσαμε, 170 και κάτι, 180 πήγαν όταν το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, μέσα από τα λογιστικά του κόλπα, την αύξηση του ελλείμματος, 1000 είναι σήμερα. Γιατί μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου".

Και πρόσθεσε: "Ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτό το επίπεδο είναι γιατί οι διεθνείς αγορές, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του, δεν προσδοκούν ανάκαμψη. Δεν προσδοκούν το δικαίωμα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και εγώ, ως οικονομολόγος, θα του απαντήσω, ότι δεν είναι σωστό, δεν είναι καν λάθος, είναι ανοησία, να πιστεύει ότι αυτό είναι το αίτιο".

Ο αρχηγός της Ν.Δ. ανέφερε επίσης ότι θα ήταν ενδιαφέρον να ανιχνευθεί το πως φθάσαμε στη διαδικασία του Μνημονίου και συμπλήρωσε: "Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα, μόνο στην περίοδο που θέλει εκείνος. Θα πάμε και πριν, θα πάμε και μετά. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com