Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποχώρησε η Ν.Δ. από την προανακριτική για το Βατοπέδι

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι.



Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Δένδιας, "η περαιτέρω παρουσία μας θα εξυπηρετούσε μόνο το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά η παραπομπή πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς στοιχεία".

Ακόμη, ο Ν. Δένδιας είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ στη μικροπολιτική προσπάθειά του να συντηρήσει ένα σκάνδαλο-παρωδία χωρίς ίχνος πολιτικού χρήματος προχώρησε στη σύσταση της εξεταστικής με προφανή σκοπό την παραπομπή υπουργών της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ζημία του Δημοσίου".

Συμπλήρωσε δε ότι η Ν.Δ. είχε ζητήσει τρία προτάγματα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά.

Κατά τον πρώην υπουργό, "η συνέχιση των εργασιών καθίσταται άνευ αντικειμένου εφόσον δεν υπάρχει πορισματική έκθεση από την Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, ή άλλον αρμόδιο φορέα για την αποτίμηση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου".

Επιπλέον, "το σύστημα των αντικειμενικών αξιών, το οποίο κατά τις διαβεβαιώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών είναι και το μόνο που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο, δεν επαρκεί για την αποτίμηση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τα διεθνώς ισχύοντα και τα επιστημονικώς παραδεκτά".

Αναφορικά με την εμπορική αξία των ακινήτων που αντηλλάγησαν, ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι "δεν δύναται σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα να αποτιμηθεί και ως εκ τούτου καθίσταται ανέφικτος και αυθαίρετος ο προσδιορισμός τυχόν υπερεκτιμήσεων ή υποεκτιμήσεων, σε σχέση με την αντικειμενική και κατασκευαστική τους αξία. Κατ' ακολουθία καθίσταται αδύνατη η διερεύνηση ύπαρξης ποινικών ευθυνών και στοιχειοθέτηση κατηγορίας".

Εξάλλου, βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι "καρκινοβατεί ο φορολογικός έλεγχος της Μονής, ενώ δεν έχει καν υπογραφεί ο διαχειριστικός της έλεγχος, ούτε υπήρξε πρόοδος στον έλεγχο των εξωχώριων εταιρειών, γεγονότα που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνιστούν εμπαιγμό".

Τ. Χυτήρης: Η Ν.Δ. δεν βάζει μυαλό

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "δεν βάζει μυαλό".

Όπως είπε, "σε συνέχεια της αποχώρησης της από τη Βουλή στις συζητήσεις για τα σκάνδαλα της προηγουμένης περιόδου, σήμερα αποχωρεί και από την προκαταρκτική επιτροπή, προσβάλλοντας έτσι τους θεσμούς, τη διαφάνεια και την κοινή λογική".

Ο Τ. Χυτήρης σχολίασε εξάλλου ότι η Ν.Δ. "μετά δύο χρόνια ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου".

Υπογράμμισε δε ότι "ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι έγινε".

Ακολούθως, χαρακτήρισε "ανεύθυνη" τη Ν.Δ. ενώ την κατηγόρησε ότι "εμπαίζει τον ελληνικό λαό και ακόμη και τους οπαδούς της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com