Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η επίταξη των οχημάτων Δημόσιας Χρήσης και η πολιτική επιστράτευση των οδηγών τους, η ανάγκη έως το φθινόπωρο του «ανοίγματος » των «κλειστών επαγγελμάτων» σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας, οι πρώτες θετικές εκτιμήσεις των ελεγκτών της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η σημερινή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της ΑΔΕΔΥ, του ΔΣΑ αλλά και άλλων σωματείων για την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εμπρός μαρς...για τα φορτηγά. Επίταξη με απόφαση του πρωθυπουργού-Μπαράζ αντιδράσεων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στους δρόμους θα κριθεί η επιστράτευση, που ισχύει από τις 6 τα ξημερώματα. "Μολών Λαβέ", δηλώνει ο πρόεδρος της συντονιστικής Γ. Τζωρτζάτος. "Δεν σταματάμε τον διάλογο" δηλώνει ο γγ του υπουργείου Χ. Τσιόκας και συζητεί μόνον το φορολογικό και τα κίνητρα".

Η ΑΥΓΗ: "Εκτροπή- οδηγός η επιστράτευση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επίδειξη πυγμής επιχειρεί η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως και βυτιοφόρων, μόλις την τρίτη ημέρα της απεργίας τους. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον πρωθυπουργός χθες βράδυ και θα υλοποιηθεί τα ξημερώματα με την αποστολή των φύλλων πορείας."

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιστράτευση αποφάσισε η κυβέρνηση. Ανυποχώρητοι οι απεργοί φορτηγατζήδες..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "την εντολή για επιστράτευση των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων και επίταξη των οχημάτων ους υπέγραψε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά από μία σειρά παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων οι οποίες, όμως, τελικώς "ναυάγησαν".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στα άκρα η σύγκρουση. Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς και η πολιτική αντιπαράθεση χτύπησε "κόκκινο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "υπό το βάρος του αδιεξόδου στο διάλογο με τους απεργούς, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε χθες την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και την επίταξη των οχημάτων τους, με το σκεπτικό ότι η παρατεινόμενη κινητοποίησή τους "έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λίγο μυαλό δεν υπάρχει στην κυβέρνηση; "

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από αστοχία εκτίμησης, απειρία ή πολιτική αφέλεια, η κυβέρνηση τορπίλισε με δική της ευθύνη την ίδια την πολιτική της, προκαλώντας χαοτικές καταστάσεις στο κατακαλόκαιρο με την "εμφυλιοπολεμική" απεργία των βυτιοφορέων, που ήδη προκαλεί έμφραγμα στην αγορά- ειδικά στον τουρισμό, καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας των μεγαλύτερων εισροών κεφαλαίων-και τον εργαζόμενο".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πολιτική πυγμής σε μεταφορές και συγκοινωνίες. Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - συντεχνιών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την πολιτική επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι θα πρέπει σήμερα να πιάσουν δουλειά. Την ίδια στιγμή ανοίγει όλα τα "καυτά" μέτωπα στον χώρο των μεταφορών, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον κλάδο των ταξί, συγχωνεύσεις των αστικών συγκοινωνιών και αυξήσεις εισιτηρίων, ενώ δύσκολες αποφάσεις επίκεινται και για τον ΟΣΕ καθώς η τρόικα απαιτεί να γίνουν απολύσεις, αντί για μετατάξεις, χιλιάδων υπαλλήλων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Θύελλα για την επιστράτευση. Απειλούν με μπλόκα οι οδηγοί φορτηγών - βυτιοφόρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένοι να μην ανταποκριθούν θετικά στην πολιτική επιστράτευση δηλώνουν οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι σκοπεύουν να απαντήσουν με την κατάθεση αγωγής και ανακοπής της απόφασης δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τελικής πτώσης".

ΕΘΝΟΣ: "Διέξοδος με επιστράτευση των απεργών. Αποφασιστική κίνηση από την κυβέρνηση μετά τα SOS για την οικονομία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων προχώρησε χθες η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού μετά την άρνησή τους να σταματήσουν την απεργία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Εθνική Άμυνα στους ...φον φούφουτους!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εισβολή" έκαναν χθες οι "φον φούφουτοι" στο Υπουργείο Άμυνας και το έκαναν φύλλο και φτερό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η ενέργειά τους αυτή είναι πράξη που καταλύει κάθε έννοιας Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ασφαλείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μολών Λαβέ" η απάντηση των φορτηγατζήδων στην επιστράτευση. Αναξιόπιστη η Κυβέρνηση- Δεν υλοποίησε καμία από τις προτάσεις της για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε...πολεμική σύρραξη μέχρις εσχάτων μετατρέπεται η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους ιδιοκτήτες των φορτηγών και των βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως, καθώς οι τελευταίοι είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν να υπακούσουν στην πολιτική επιστράτευσή τους και στην επίταξη των οχημάτων τους, που αποφάσισε χθες ο πρωθυπουργός".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με "όχημα" τα φορτηγά. Ανοίγουν άλλα 9 επαγγέλματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονο παρασκήνιο και ένταση ανάμεσα στο Μαξίμου και το υπουργείο Μεταφορών, προηγήθηκε της χθεσινής απόφασης Παπανδρέου για επίταξη των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για επίταξη των απεργών αυτοκινητιστών είχε ληφθεί από την Τετάρτη στη Σόφια, όπου σε μίνι υπουργική σύσκεψη ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς που τον συνόδευαν ότι αν ως την Τετάρτη οι απεργοί επέμεναν στην απόφασή τους τότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος".

ΕΣΤΙΑ: "Επικίνδυνη ποινικοποίησις για την παραποίηση στατιστικών στοιχείων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαντασθείτε προς στιγμήν το εξής: Το έτος 2000, όταν η χώρα μας έγινε δεκτή στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης (ΟΝΕ), αφού θεωρήθηκε ότι πληρούσε τα κριτήρια του Μάαστριχτ, να κατέφευγαν κάποιοι στην Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την εγκυρότητα των στατιστικών μας στοιχείων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Άρση αδιεξόδου με επιστράτευση. Κρίσιμη η σημερινή ημέρα, καθώς οι οδηγοί των φορτηγών απειλούν ότι δεν θα συμμορφωθούν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα" για την πιστή τήρηση των επιταγών του Μνημονίου, αλλά και πρωτοβουλία άρσης του αδιεξόδου στην αγορά, συνιστά η χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των οδηγών και την επίταξη φορτηγών ΔΧ."

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιστράτευση εναντίον "ομηρίας" μετά το ναυάγιο του διαλόγου κυβέρνησης-φορτηγών. Δεν κάνουν πίσω οι απεργοί. "

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την απόφασή του για την πολιτική επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης που απεργούν ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους."

ΤΑ ΝΕΑ: "Νόμος- σκούπα για τα κλειστά επαγγέλματα ως το τέλος του χρόνου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος-με νομοσχέδιο-σκούπα- βάζει η κυβέρνηση σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα ως το τέλος του χρόνου. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Σχετικές δηλώσεις έκαναν χθες τόσο η κ. Λούκα Κατσέλη όσο και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να "ανοίξουν" τα επαγγέλματα για να πέσουν οι τιμές".

Η ΝΙΚΗ: "Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών. Η "Ν " αποκαλύπτει το "οπλοστάσιο" στη μάχη κατά του Μνημονίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελικό λόγο για την εφαρμογή ή όχι του Μνημονίου, καθώς η "ώρα μηδέν" , για τη δικαστική προσφυγή φορέων και ιδιωτών κατά των οικονομικών περιοριστικών μέτρων που έλαβε με μπούσουλα το Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει φτάσει".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Κυβερνούν ...οι φούφουτοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κοινωνικό κραχ που θα αρχίσει από τον Σεπτέμβρη και θα κλιμακωθεί μέσα στο 2011 φοβάται η τρόικα. Για αυτόν τον λόγο ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε "κλείσιμο εκκρεμοτήτων" μέχρι το τέλος του έτους αλλά και να επισπεύσει μεταρρυθμίσεις που υπολογίζονταν για το 2011. Μάλιστα οι ελεγκτές αφίχθησαν στην Αθήνα με την επιθετική λογική "πουλήστε και κλείστε" γεγονός που ξάφνιασε την κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδίστακτη η κυβέρνηση στοχεύει να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα. Επιστράτευση οδηγών - Επίταξη φορτηγών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά ΔΧ και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας".

Η ΧΩΡΑ: "Η τρόικα μαγειρεύει τον ανασχηματισμό. Πώς βαθμολογεί τους υπουργούς της κυβέρνησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονη είναι η δυσφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τα σενάρια περί ανασχηματισμού αφού αρκετοί βουλευτές που περιμένουν στο ...ακουστικό τους, εξαπολύουν επιθέσεις προς τους υπουργούς για τους "χαμηλούς" ρυθμούς στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!"

City Press: "Επιστράτευση με...διάλογο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την πολιτική επιστράτευση των απεργών με επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αποφάσισε χθες το απόγευμα η κυβέρνηση, μετά την άκαρπη συνάντηση των ιδιοκτητών με το γγ το υπουργείου Υποδομών".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Επίδειξη πυγμής με επιστράτευση. Ανάσα στον τουρισμό και την αγορά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θωρακίζεται η πρώτη κατοικία. Εξάμηνο μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πολιτική επιστράτευση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Άρση....του αποκλεισμού με πολιτική επιστράτευση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων, προκειμένου να τερματίσει τον αποκλεισμό του εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα, προχώρησε χθες η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό εξέπεμψε σαφές μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλα τα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας, τα οποία περιλαμβάνονται στο μνημόνιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μήνυμα στις συντεχνίες. Αποφασίστηκε τελικά η επίταξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα πέσουν οι τιμές και θα ενισχυθεί η ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Έντονες οι αντιδράσεις των μεταφορέων στην απόφαση για επίταξη. Ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και απειλούν για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Με νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη, θα ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Προειδοποίηση προς τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα, να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο νομοσχέδιο για τις μεταφορές απηύθυνε χθες η τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοίξτε έως το φθινόπωρο όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Σαφείς οδηγίες από την Τρόικα στις χθεσινές συσκέψεις με τους υπουργούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρούσε στην απόφαση πολιτικής επιστράτευσης των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, οι υπουργοί κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κυρία Λούκα Κατσέλη απαντούσαν καταφατικά στο αίτημα της τρόικας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απελευθέρωσης όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων. Αποφασίστηκε δε, όλες οι σχετικές ρυθμίσεις να συμπεριληφθούν σ΄ένα νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στο φθινόπωρο. Εν τω μεταξύ, η μείωση των δαπανών των νοσοκομείων αποτέλεσε τον άλλο πόλο πίεσης του κλιμακίου της τρόικας".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελπίδες για ομαλοποίηση μετά την επιστράτευση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών αυτοκινητιστών προκάλεσε ανακούφιση σε επιχειρήσεις και την κοινωνία, που ελπίζουν σε σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς. Η κυβέρνηση προχώρησε, τελικά, χθες , στην πολιτική επιστράτευση των απεργών αυτοκινητιστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com