Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των μεταφορέων και η ολοκλήρωση των ελέγχων της τρόϊκας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Βγάζουν χακί...βυτιοφόρα. Αναμέτρηση φορτηγατζήδων-κυβέρνησης μετά την απόφαση για συνέχιση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στρατιωτικά βυτιοφόρα θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για εφοδιασμό δημόσιων υπηρεσιών ζωτικής σημασίας. Έκτακτη διυπουργική χθες το απόγευμα στο υπ. Μεταφορών, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών να συνεχίσουν την απεργία τους. Εντολή στους υπουργούς να υλοποιηθεί η επιστράτευση, έδωσε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός. Η ακραία κατάσταση ίσως οδηγήσει και σε αφαίρεση αδειών για όσους αρνηθούν να εργαστούν".

Η ΑΥΓΗ: "Σε ιδιώτες το 40% της "φθηνής" ενέργειας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στο σφυρί ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση το 40% της παραγόμενης από τη ΔΕΗ ενέργειας, της λεγόμενης και "φθηνής" , δηλαδή της ενέργειας που παράγεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και λιγνιτικές μονάδες. Το θέμα ετέθη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τους παράγοντες του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος , χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της προωθούμενης "απελευθέρωσης των αγορών". Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμφύλιος πόλεμος απεργών - ελληνικής κοινωνίας. Ανένδοτοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών, συνεχίζουν την απεργία παρά την επιστράτευσή τους...και απαντούν με αγωγές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουσης κυβέρνησης- απεργών! Οι πρόεδροι των σωματείων αποφάσισαν ομόφωνα στη χθεσινή γενική συνέλευση τη συνέχιση της απεργίας και απαντούν με αγωγές τις οποίες ετοιμάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Έμεινε από ...βενζίνη η επιστράτευση! Συνέχιση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν οι απεργοί, ενώ αναλαμβάνει ρόλο ο στρατός για την τροφοδοσία κρίσιμων τομέων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων κατέφυγε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, αποφασίζοντας ταυτόχρονα να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος περί επιστράτευσης και επίταξης και να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος τους καθώς επίσης και η αφαίρεση των αδειών τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έβγαλαν τον στρατό για να σπάσει την απεργία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά την απόφαση του Μαξίμου να κινητοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ως μεταφορέας καυσίμων) τίποτα πλέον δεν αποκλείεται στο μέτωπο της απεργίας των βυτιοφορέων. Ακόμα και το να χυθεί αίμα, εάν μάλιστα μερικοί θερμοκέφαλοι-είτε από την πλευρά της Αστυνομίας είτε από τα απεργιακά μπλόκα- πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους". ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μαζικές μεταθέσεις και νέους μισθούς φέρνει η απογραφή. 768.009 οι δημόσιοι υπάλληλοι". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές εκ βάθρων στο Δημόσιο φέρνει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών, μετακινήσεις προσωπικού και επαναδιαπραγμάτευση των μισθών με τη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά τη διαπίστωση ότι υπηρετούν στο κράτος 768.009 υπάλληλοι".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιστρατεύουν και τον ...εισαγγελέα μετά το φιάσκο της επίταξης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις δυνάμεις του Στρατού βάζει μπροστά η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων στην οικονομία και την κοινωνία. Οι Ένοπλες δυνάμεις θα διασφαλίσουν την τροφοδοσία με καύσιμα κρίσιμων τομέων όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, νοσοκομεία. Στη Δικαιοσύνη για την άσκηση ποινικών διώξεων τα στοιχεία των παραβατών. Συγκρούσεις απεργών και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη".

ΕΘΝΟΣ: "Στα άκρα οδηγούν τη σύγκρουση. Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι μεταφορείς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι μεταφορείς οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση με την κυβέρνηση. Απειλούν με μπλόκα σε διυλιστήρια και δρόμους, παρά το γεγονός ότι η κινητοποίησή τους έχει "παραλύσει" αγορά και τουρισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του Σαββάτου: "Γιώργο διώξε τον Μάντατζη". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Τουρκόφρονες στην Θράκη αποθρασύνθηκαν αφού έχουν τις πλάτες της Άγκυρας και την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ήταν δυνατόν Έλληνας βουλευτής να στείλει επιστολή σε Έλληνα Πρωθυπουργό και να ζητάει την απομάκρυνση Έλληνα διπλωμάτη, γιατί χαλάει τα σχέδια των Τούρκων και να μην καθόταν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία; Σε άλλες εποχές όχι, γιατί σήμερα, που έχουν πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, όλα είναι δυνατά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Φιάσκο η επιστράτευση. Τα έκαναν μαντάρα. Πρωτοφανείς ερασιτεχνισμοί και γκάφες από την Κυβέρνηση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα τρομερά λάθη της κυβέρνησης στην υπόθεση των φορτηγατζήδων-ανακοίνωσαν επιστράτευση, την πήραν πίσω, την ξαναέφεραν στο προσκήνιο από χθες το μεσημέρι και ζητούν ευθύνες από Νομαρχίες - ΕΛ.ΑΣ. για τη μη εφαρμογή της. Τα λάθη και οι γκάφες της Κυβέρνησης τίναξαν στον αέρα τον τουρισμό και τα μπάνια του λαού, κατά τη ρήση του μακαρίτη πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όμηρος η χώρα παράλυτη η κυβέρνηση. Συνεχίζουν την απεργία παρά την επιστράτευση οι μεταφορείς...ενώ ο πρωθυπουργός κάνει μπάνια στην Κρήτη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει πλέον η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-μεταφορέων, με την πρώτη να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων και τους δεύτερους να σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους, κουρελιάζοντας τα "φύλλα πορείας" που τους επιστρατεύουν. Όμηροι, βέβαια και των δύο δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες πολίτες και τους ξένους τουρίστες".

ΕΣΤΙΑ: "Εθνικό χαρακίρι με τις απεργίες. Σε ομηρία η οικονομία και το κοινωνικό σύνολο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό που γίνεται σήμερα δεν μπορεί να συνεχισθή. Αν κάθε επαγγελματική ομάς που αισθάνεται ότι θίγονται τα συμφέροντά της αποφασίζη να παραλύη τη χώρα, άλλοτε κλείνοντας δρόμους, άλλοτε διακόπτοντας τις δημόσιες μεταφορές και άλλοτε στεγνώνοντας την αγορά από υγρά καύσιμα και άλλα βασικά αγαθά, η κοινωνίας μας δεν πρόκειται να προοδεύση. Η αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσεως δεν είναι ακατόρθωτη, αρκεί να υπάρχη στοιχειώδης κοινωνική και πολιτική συναίνεσις. Αν αυτή δεν υπάρχη , τότε οδηγούμεθα σε εθνικό χαρακίρι με άγνωστες συνέπειες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-απεργών. Τεράστιες οι ζημίες , κυρίως στον τουρισμό, με 100.000 λιγότερες κρατήσεις ημερησίως".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κορυφώνεται η κρίση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ και τις τεράστιες επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή, την αγορά και τον τουρισμό. Με τη χθεσινή απόφαση για μη λύση της απεργίας τους, οι συνδικαλιστές έβαλαν φωτιά στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. Η τελευταία, έπειτα από έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, αποφάσισε σκλήρυνση της στάσης της".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Ούτε μιλάει ούτε λαλάει. Παίζει με τα νεύρα του Σαμαρά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα βήμα πιο κοντά στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία ήρθε η Βουλή, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή στην οικονομία. Τα περίφημα "greek statistics", τα παραποιημένα δηλαδή δημοσιονομικά στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Eurostat, βάζουν ευθέως στο σκάνδαλο τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν θα αργήσει να κληθεί ενώπιον της Βουλής να "απολογηθεί" για την πολιτική του που έφερε στο χείλος του γκρεμού τη χώρα μας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φωτιά" παίρνει η απεργία. Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επίταξη των βυτιοφόρων. Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης-φορτηγών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση Κυβέρνησης - ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφασή τους δια βοής για συνέχιση των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα φύλλα πορείας για την πολιτική τους επιστράτευση έχουν επιδοθεί. Η διυπουργική αποφάσισε την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα από τις ένοπλες δυνάμεις".

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: "Νέο Μνημόνιο με δέκα εντολές για να πάρουμε την 3η δόση του δανείου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, που συνιστά ένα νέο μίνι Μνημόνιο με δέκα εντολές για μέτρα, μεταξύ άλλων, για τα κλειστά επαγγέλματα, τις δαπάνες των νοσοκομείων και την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα υπογράψουν ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Προβόπουλος. Από τα πλέον επίμαχα σημεία η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Η αξιολόγηση είναι γενικά θετική, προεξοφλώντας τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου, αλλά η τρίτη θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή νέων υποδείξεων".

Η ΝΙΚΗ: "Μισθός με κριτήριο την παραγωγικότητα οι βασικοί άξονες του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των μισθών στο Δημόσιο, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων θα συμβάλλει το ενιαίο μισθολόγιο, που πρόκειται να καθιερωθεί στο Δημόσιο από το 2011. Ήδη, το πρώτο βήμα γίνεται με τη δημιουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που θα συγκεντρώσει τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και θα αναλάβει έως το τέλος του έτους υποχρεωτικά την πληρωμή των αμοιβών όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο".

PRESS time: "Έρχεται κι άλλο αίμα. Η αποκρυπτογράφηση της "Σέχτας Επαναστατών". Τρόμος στον κόσμο των Media. Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στον κόσμο των media επικρατεί τρόμος. Κι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση "κίτρινη" κορώνας ή υπερβολή. Για πρώτη φορά δημοσιογράφοι και εκδότες στοχοποιούνται ,ενώ επίσης το δεύτερο θύμα της η Σέχτα Επαναστατών επέλεξε να είναι δημοσιογράφος. Ποιο θα είναι το τρίτο. Ειδικού του χώρου της τρομοκρατίας εκτιμούν ότι το νέο "χτύπημα" της Σέχτας δεν θα αργήσει. Οι δράστες θα θέλουν να δικαιολογήσουν τη δύναμη που επικαλούνται, τον οπλισμό τους και το "δόγμα " τους. "Ο εχθρός έχει όνομα, ψάξε διευθύνσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα σφαγή μισθών- συντάξεων. Έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προκλητική η έκθεση της Κομισιόν, που υποστηρίζει ότι οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων αυξήθηκαν...δυσανάλογα με των άλλων Ευρωπαίων την τελευταία δεκαετία, αλλά και δυσανάλογα με την παραγωγικότητα. Και απαιτεί νέα μέτρα παραπέρα συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, στο όνομα της ..."ανταγωνιστικότητας" και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ώστε να μειωθεί έως το μέσο ευρωενωσιακό, δηλαδή από 6% στο 1-1,5%".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Μετωπική κυβέρνησης-μεταφορέων στους δρόμους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φωτιά στις τιμές των αντικειμενικών. Έρχονται αυξήσεις έως 200% από το 2011".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στα άκρα για τη βενζίνη. Ξύλο και επεισόδια στα διυλιστήρια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:

ΕΞΠΡΕΣ: "Εμπλοκή του στρατού για τερματισμό της "ομηρίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με έκτακτο σχέδιο διαχείρισης κρίσης, στο οποίο εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις , επιχειρεί η κυβέρνηση να τερματίσει την "ομηρία" της οικονομίας από τους ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων ΔΧ. Συγκλήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή η οποία αποφάσισε τη λήψη τεσσάρων μέτρων για την εφαρμογή της επίταξης και τη σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς, μεταξύ των οποίων είναι η άσκηση ποινικών διώξεων και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αφαίρεσης των αδειών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πολεμική" σύγκρουση. Συναγερμός στην κυβέρνηση για την άμεση εφαρμογή της επίταξης. Οι μεταφορείς σχίζουν τα φύλλα πορείας!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ μετά την απόφασή τους για συνέχιση της απεργίας διαρκείας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη χρήση των οχημάτων του στρατού προκειμένου να εφοδιαστεί η αγορά με τρόφιμα και καύσιμα και προειδοποιεί τους παραβάτες με διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Στρατός πιάνει δουλειά! Επισπεύδεται η επίταξη, στους δρόμους και στρατιωτικά βυτιοφόρα. Οι μεταφορείς αψηφούν την επιστράτευση-Στα άκρα φθάνει η σύγκρουση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στα άκρα φτάνει η σύγκρουση της κυβέρνησης (και της κοινωνίας;) με τους μεταφορείς μετά την απόφασή τους να αψηφήσουν την επιστράτευση και να συνεχίσουν την απεργία τους. Με κυβερνητική απόφαση, που ελήφθη χθες το απόγευμα από διυπουργική επιτροπή, επισπεύδεται η επίταξη των οχημάτων, ενώ βυτιοφόρα του Στρατού θα εφοδιάσουν με καύσιμα τα πρατήρια".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Οι "Γύπες" των αγορών φεύγουν από την Ελλάδα. Αντιστρέφεται το κλίμα για την οικονομία-Τα μαζεύουν τώρα οι κερδοσκόποι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας και τα πρώτα αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας φαίνεται ότι αρχίζουν να πείθουν όχι μόνο την τρόικα, αλλά και τους "γύπες" των αγορών. Ύστερα από αρκετούς μήνες ασφυκτικών πιέσεων και στοιχημάτων υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας, οι κερδοσκόποι απομακρύνονται από την Ελλάδα".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα εγκρίνει τη β΄δόση του δανείου προς την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, από το μηχανισμό βοήθειας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, εγκρίνει η τρόικα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών της με υπουργούς της κυβέρνησης, παρά τους αστερίσκους στα έσοδα. Έλεγχο των δαπανών των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων και γενικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε η τρόικα από τον ΥΠΟΙΚ, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com