Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κομποστοποίηση φυτικών υλών ξεκινάει το Πανόραμα Θεσσαλονίκης

«Παρών» στον αγώνα για καθαρότερο περιβάλλον δηλώνει ο δήμος Πανοράματος Θεσσαλονίκης που ξεκινάει εθελοντικό πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης - κομποστοποίησης φυτικών υλών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Στόχος, η διάδοση της ανακύκλωσης φυτικών υλών στο Πανόραμα, με μια καινοτόμο και άκρως περιβαλλοντική πρωτοβουλία, ώστε να περιοριστούν δραστικά τα σκουπίδια που παράγουν τα νοικοκυριά. Μάλιστα, οι πρώτοι δημότες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παραλάβουν άμεσα τον ειδικό κάδο κομποστοποίησης, που θα τοποθετήσουν στο σπίτι τους για την άμεση έναρξη του προγράμματος.

Προϋπόθεση είναι να συμμετάσχουν στη ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης που διοργανώνει ο δήμος Πανοράματος την Τετάρτη, στις 7.30' το απόγευμα στο νέο δημαρχείο και βέβαια, να διαθέτουν αυλή με ελάχιστο ακάλυπτο χώρο για την τοποθέτηση του κάδου.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι καθηγητής του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Δαουτόπουλος, και Βιολογίας Μυρτώ Πυροβέτση, ενώ στον αύλειο χώρο του δημαρχείου ομάδα μαθητών από το 1ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος θα κατασκευάσουν έργα τέχνης από τη συλλογή ανακυλώσιμων υλικών, υπό την επίβλεψη της εικαστικού Ελένης Κατσιαβάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com