Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Επιβολή και νέων μέτρων από το ΔΝΤ φοβούνται οι Έλληνες

Περισσότερα μέτρα πιστεύει το 91% των Ελλήνων ότι θα ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.



Μόνο το 4% των ερωτηθέντων εκφράζει την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα. Παράλληλα, το 51% των πολιτών πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα βλάψει τη χώρα, ενώ το 27% θεωρεί ωφέλιμη την προσφυγή.

Όσον αφορά το πόσο χρόνο θα πάρει στην Ελλάδα μέχρι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το χρέος της, το 32% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι θα χρειαστεί από πέντε έως 10 χρόνια, το 20% από τρία έως πέντε χρόνια, το 16% από 10 έως 20 χρόνια, το 18% πάνω από 20 χρόνια, το 5% από ένα έως δύο χρόνια, ενώ το 2% πιστεύει ότι το χρέος της Ελλάδας δε θα αντιμετωπιστεί ποτέ.

Σε σχέση με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες προς τους πολιτικούς για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, πτώση καταγράφουν τα ποσοστά του Γ. Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου σε σχέση με το Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, το 47% των ερωτηθέντων δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, σε αντίθεση με το 52%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά του Φεβρουαρίου ήταν 55% και 43%. Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών, το 52% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται και το 45% δηλώνει το αντίθετο, σε αντίθεση με το Φεβρουάριο όπου τα ποσοστά ανέρχονταν σε 39% και 58%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και από την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μόνο το 34% θεωρεί σωστή τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας, το 51% τη θεωρεί λανθασμένη και το 15% δεν την κρίνει ούτε σωστή ούτε λάθος. Τα αντίστοιχα ποσοστά του προέδρου της Ν.Δ. στην έρευνα του Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 58% (σωστή), 22% (λάθος) και 20% (ούτε σωστή ούτε λάθος).

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των Ελλήνων και για το μέλλον, καθώς, μεταξύ άλλων, το 96% θεωρεί πιθανή την αύξηση της ανεργίας, το 91% θεωρεί πιθανό το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, το 90% την αύξηση της φτώχειας, το 71% φοβάται ότι θα γίνει κοινωνική έκρηξη, ενώ το 56% πιστεύει ότι θα μεταναστεύσουν πολλοί Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com