Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου από Ελλάδα και Πορτογαλία ζητά το ΔΝΤ

Σε σημαντική αναπροσαρμογή του μοντέλου ανάπτυξής τους, ώστε να μην βασίζεται στην εσωτερική αλλά στην εξωτερική ζήτηση, παρότρυνε την Ελλάδα και την Πορτογαλία, ο υποδιευθυντής του τμήματος έρευνας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γιόργκ Ντεκρέσιν.


"Η σημασία της Ελλάδας και της Πορτογαλίας για το εμπόριο των εταίρων τους στην Ευρωζώνη είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το εμπόριο που κάνουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Η μοίρα της Ευρώπης θα είναι πιο στενά συνδεδεμένη με το τι θα συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο, παρά με το τι θα συμβεί σε αυτές τις δυο χώρες. Αναμένουμε ότι θα γίνουν οι σωστές κινήσεις από την Ελλάδα και την Πορτογαλία", τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.

Επισήμανε δε, ότι "οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν προκλήσεις και πρέπει να αναπροσαρμόσουν σημαντικά την ανάπτυξή τους, ώστε να μην βασίζεται στην εσωτερική αλλά στην εξωτερική ζήτηση, όπως και να περιορίσουν τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα που έχουν. Και τα σχέδια για αυτό βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com