Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ν. Σηφουνάκης: Απευθείας στη Σάμο πήγε η δωρεά Βγενόπουλου

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφορικά με τη διαχείριση κονδυλίων για αναδασώσεις στη Σάμο, το 2001, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Σηφουνάκης.


Όπως επισήμανε, όντως το 2001 τον είχε συναντήσει, όταν εκείνος ήταν υπουργός Αιγαίου. Ο Αν. Βγενόπουλος είχε δηλώσει ότι θα διαθέσει 50 εκατ. δραχμές για αναδασώσεις στο νησί. Ο Ν. Σηφουνάκης αποδέχθηκε την προσφορά, επισημαίνοντας ότι το σχετικό κονδύλι θα έπρεπε να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου.

"Άρα, δεν ενεχείρησε τίποτα, ούτε στον Σηφουνάκη, ούτε στο υπουργείο Αιγαίου, επισήμανε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως ο επικεφαλής της MIG προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, "προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα".

Ο υφυπουργός Υποδομών παρέθεσε και δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου, όπου αναφερόταν ρητώς πως ο δήμος της πόλης ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης της δωρεάς.

Τη στήριξή του προς τον υφιστάμενό του εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Δημ. Ρέππας, που χαρακτήρισε απολύτως άστοχη την αναφορά του Αν. Βγενόπουλου. "Προς τι η αναφορά με απαξιωτικό τρόπο;", διερωτήθηκε.
Αν. Βγενόπουλος: Θα πάω στη Σάμο για να μου δείξουν το δάσος

Απαντώντας σε όσα είπε ο υφυπουργός Υποδομών, ο Ανδρέας Βγενόπουλος επέμεινε ότι ο Ν. Σηφουνάκης είχε αναλάβει την υποχρέωση να αξιοποιηθεί η δωρεά των 50 εκατ. ευρώ και να τον τιμήσει για την προσφορά του. "Έκτοτε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου εξαφανίσθηκε", πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Ν. Σηφουνάκης περί μη εμπλοκής του στη διαχείριση των χρημάτων, ο επικεφαλής της MIG ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του βίντεο, από συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου 2001, που αποδεικνύει το αντίθετο. Πρόσθεσε ακόμη, ότι δελτίο Τύπου του υπουργείου Αιγαίου, με ημερομηνία 5/2/2001, ξεκινά ως εξής: "Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανασύσταση του κατεστραμμένου από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά Σαμιώτικου ελαιώνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Εταιρειών MARFIN και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου".

Ο Αν. Βγενόπουλος υπογράμμισε: "Προφανώς λοιπόν όχι μόνον είχε γνώση και ανάμειξη, αλλά ήταν και "σημαντική πρωτοβουλία" του". Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι θα επισκεφθεί τη Σάμο για να του δείξουν το δάσος, "έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com