Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου δανεισμού εξετάζει η Ελλάδα

To ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου δανεισμού -εν είδει προκαταβολών μεγαλύτερων δανείων- από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα χρειαστεί στήριξη πριν ολοκληρωθεί ο σχετικός μηχανισμός συζητήθηκε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν ελήφθη απόφαση.


Ο χρονικός ορίζοντας που φέρεται να βάζει η κυβέρνηση για την πλήρη ενεργοποίηση του μηχανισμού είναι η 19η Μαΐου, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη δανεισμού πριν από αυτή την ημερομηνία.

Σημαντική παράμετρος για το οικονομικό επιτελείο,είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ώστε να είναι σαφείς όλες οι πτυχές της συμφωνίας . Στη σύσκεψη έγινε σαφής η προτίμηση στην έναρξη της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές χώρες και εκ των υστέρων από το ΔΝΤ , ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις "κόκκινες γραμμές" κατά τη διαπραγμάτευση, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Όσον αφορά στην αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος για το 2009, πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τη μείωσή του στο 8,7% φέτος είναι εφικτός. Όπως εκτιμήθηκε, υπάρχει "μαξιλάρι" 2%, λόγω των επιπλέον μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Η κυβερνητική πηγή σχολίασε με τρόπο δεικτικό, όσα ειπώθηκαν στη Βουλή, ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον ύπνο του. Όπως είπε, αυτό είναι καλό, σε σχέση με τη Ν.Δ. που μόνο ύπνο είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com