Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Άνγκελα Μέρκελ: Πρώτα συμφωνία με το ΔΝΤ, μετά το χρήμα

«Δεν θα δοθεί καμία βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.


Η καγκελάριος της Γερμανίας, πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ποσό του δανεισμού."Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα ενεργοποιηθεί μόνο αν απειληθεί η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα", πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών , ήταν θετική. Ο Μ. Οφερ είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Γερμανία "είναι έτοιμη να δράσει άμεσα".

Η καγκελάριος της Γερμανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η απόφαση να χορηγηθεί οικονομική στήριξη μπορεί να ληφθεί άμεσα, μόλις οι τρέχουσες συζητήσεις με την τρόικα Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ ολοκληρωθούν και οι φορείς αυτοί επιβεβαιώσουν ότι υφίσταται απειλή στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com