Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Στο τραπέζι και πάλι το θέμα του καμποτάζ

Πλήρη απαλλαγή των αεροσκαφών από την καταβολή τελών προσγείωσης και παραμονής σε όλα τα ελληνικά κρατικά αεροδρόμια εκτός του Ελ. Βενιζέλος, για την φετινή θερινή περίοδο και απαλλαγή 50% για τους χειμερινούς μήνες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ακόμη προανήγγειλε διάλογο μέχρι το τέλος Μαΐου για άρση του καμποτάζ.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, εκτός από την απαλλαγή στην καταβολή τελών προσγείωσης και παραμονής και τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άρση του καμποτάζ στη κρουαζιέρα μέχρι το τέλος Μαΐου θα γίνουν δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης VISA για τουρίστες που προέρχονται από δυναμικές αγορές όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου, στόχος είναι η δημιουργία τουριστικής περιόδου 12 μηνών και όχι τεσσάρων που έχει η χώρα σήμερα ενώ έθεσε ως βασική προϋπόθεση την μείωση της γραφειοκρατίας. Ανέφερε ακόμη πως "αν δεν σταματήσουμε να δείχνουμε ο ένας τον άλλον δεν θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της κρίσης για να δείξουμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε".

Ο πρωθυπουργός ανέφερε το μέχρι τον Ιούνιο θα κατατεθεί και το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό, ενώ έκανε λόγο και για απόσυρση απαξιωμένων ξενοδοχείων, η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός "πράσινου ταμείου". "Πολλοί από εσάς θα πληρώσετε τις μικρότερες ή μεγαλύτερες πολεοδομικές παρανομίες σας στο λεγόμενο «πράσινο ταμείο». Καταλαβαίνω ότι το βλέπετε σαν κόστος. Αν όμως από αυτό το ταμείο δείτε να γκρεμίζεται ένα ξενοδοχείο που δεν έπρεπε ποτέ να χτιστεί, αν δείτε το περιβάλλον στην περιοχή του δικού σας ξενοδοχείου να γίνεται ελκυστικότερο, είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει τον τρόπο που όλοι βλέπουμε τα πράγματα.", τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ναυτικών, ξενοδοχειακών ειδικοτήτων, ώστε να καταστούν ελκυστικοί στην αγορά εργασίας και στην προώθηση των Ελλήνων ναυτικών σε θέσεις ευθύνης στις εταιρείες κρουαζιέρας μέσω κυβερνητικών φορέων. Ακόμη, προανήγγειλε την ένταξη των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια σε πρόγραμμα επιδότησης, που -όπως δήλωσε- καταρτίζεται αυτή την περίοδο και θα είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει σήμερα ο ΟΑΕΔ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και δύο νέα προγράμματα εγγυήσεων, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για τη στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και την αξιοποίηση πόρων από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JEREMIE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com