Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αστική θαλάσσια συγκοινωνία ζητά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης

Τη δρομολόγηση, το ταχύτερο, της λειτουργίας της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή του από τους υπουργούς Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ζητά επίσης, να επιτραπεί να δένουν τα ιστιοφόρα και άλλα σκάφη στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού κάθε Σαββατοκύριακο,


"Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που απολαμβάνει μια προνομιακή φυσική θέση. Δυστυχώς, εν έτει 2010 εξακολουθεί να παραμένει αποκομμένη και από το βουνό και από τη θάλασσα", επισημαίνει ο νομάρχης και τονίζει ότι "η σταθερή λειτουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη".

Στην επιστολή του υπενθυμίζει ότι η νομαρχία ζήτησε κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια τη δρομολόγηση θαλάσσιων μέσων αστικής μεταφοράς από τα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, αποτέλεσμα δεν υπήρξε, παρόλο που τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: για το κυκλοφοριακό, για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

"Σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε αφενός να λυθούν τα όποια νομικά και άλλα τυχόν προβλήματα και να δρομολογηθεί το ταχύτερο η λειτουργία της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και αφετέρου να επιτραπεί να δένουν τα ιστιοφόρα και άλλα σκάφη στον πρώτο προβλήτα κάθε Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να έρχονται ευκολότερα σε επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο και να αποκατασταθεί μια εικόνα που αρμόζει στην πόλη", καταλήγει η επιστολή Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com