Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΝΔ: Έκρυψε το έλλειμμα το ΠΑΣΟΚ

Εγκαλεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, επειδή επέμενε ότι το έλλειμμα ήταν 12,7% του ΑΕΠ, ενώ η Eurostat το ανέβασε στο 13,6%.


"Ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του, σε αμερικάνικη εφημερίδα, στις 9/3/2010, υπογράμμιζε ότι προκάτοχοί του έκρυβαν το πραγματικό μέγεθος. Παράλληλα, η ίδια η ανεξάρτητη Επιτροπή υπογράμμιζε, αναφορικά με το επίπεδο του ελλείμματος του 2009, ότι εάν υπάρξουν αποκλίσεις, εκτιμάται ότι αυτές θα είναι πολύ μικρές. Και τελικά ήταν μία ποσοστιαία μονάδα. Συνεπώς, σήμερα αποδεικνύεται το πραγματικό μέγεθος του ΠΑΣΟΚ", ανεφέρε μεταξύ άλλων, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Επέμεινε, πάντως, ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να είναι μονοψήφιο, αν η κυβέρνηση δεν έκανε "λογιστικές ακροβασίες". Ύστερα από αυτά -και απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο ήταν το έλλειμμα που παρέδωσε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία-, ο Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα διαμορφωνόταν σε 9%, αν η κυβέρνηση έπαιρνε τα μέτρα τα οποία είχε προγραμματίσει (π.χ. ημιυπαίθριους χώρους, ξυστό λαχείο), και αν η πορεία των εσόδων ήταν αντίστοιχη αυτής των πρώτων εννεά μηνών του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com