Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πιο ακριβά τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ από 1η Μαίου

Αυξήσεις 20% στα εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αλλά μειώσεις στις κάρτες πολλαπλών διαδρομών έρχονται από την Πρωτομαγιά. Ο οργανισμός μιλάει για «αναμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής» που αποφασίστηκε ήδη από το Υπουργείο Μεταφορών, λόγω της περικοπής στην επιδότηση του εισιτηρίου από την Πολιτεία.


Έτσι, το απλό εισιτήριο των 50 λεπτών θα πάρει αύξηση 10 λεπτά και για την απλή διαδρομή θα κοστίζει 60 λεπτά. Τα εισιτήρια που θα εκδίδονται εντός των αστικών λεωφορείων από τα ειδικά εκδοτήρια θα κοστίζουν 70 λεπτά.

Καταργείται το "χρονοεισιτήριο" και θεσπίζεται νέο εισιτήριο που θα ισχύει για μιάμιση ώρα και τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, με τιμή 1 ευρώ. Κατά ένα ευρώ αυξάνεται το εισιτήριο για 24ωρη χρήση. Από 2 ευρώ που κοστίζει σήμερα η ολοήμερη χρήση των αστικών αυξάνεται στα 3.

Μείωση ανακοινώθηκε μόνο για τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Θα είναι φθηνότερες μόλις κατά 1 ευρώ, (εκπτωτικές και κανονικές), με αποτέλεσμα από τα 25 ευρώ που κοστίζει σήμερα η κανονική κάρτα, το κόστος της να πέφτει στα 24 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com