Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΣΕΒΕ: Στη «μαύρη λίστα» οι Έλληνες εξαγωγείς

Στη μαύρη λίστα των επιχειρηματικών - οικονομικών δυνάμεων του εξωτερικού βρίσκονται αυτό το διάστημα οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), Βασίλη Θωμαίδη. Κι αυτό, όπως είπε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος που έχει διαμορφωθεί διεθνώς εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.


Με αφορμή και τις επιπλέον δυσκολίες, που μπορεί να αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες εξαγωγείς ο κ. Θωμαίδης επανάφερε την πρόταση του ΣΕΒΕ για δημιουργία Συστήματος Στήριξης Επιχειρηματικής Εθνικής Εξωστρέφειας.

Παράλληλα επισήμανε πως στόχος του Συνδέσμου είναι ο διπλασιασμός των εξαγωγών μέχρι το 2014 (να φθάσουν στο 15% του ΑΕΠ), και έκρινε πως "ο στόχος ο οποίος είναι απόλυτα αναγκαίος είναι και εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει την πρόταση για δημιουργία Συστήματος Στήριξης Επιχειρηματικής Εθνικής Εξωστρέφειας και θα σοβαρευτούμε όλοι, κράτος και επιχειρηματίες".

Αναφερόμενος ειδικότερα στους επιχειρηματίες, είπε πως πρέπει να αποκτήσουν νέα νοοτροπία και να ακολουθήσουν το δρόμο της ανταγωνιστικής εξωστρέφειας.

Για το ΕΣΠΑ είπε ότι "ίσως είναι η τελευταία αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα" και για αυτό "δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα ακόμη ΚΠΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com