Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αντ.Σαμαράς: Η «μπλόφα» Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στη χώρα

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς. Μιλώντας στους τομεάρχες της Ν.Δ έκανε λόγο για «κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού».


Αναφερόμενος στη συμφωνία των Βρυξελλών, ο πρόεδρος της Ν.Δ σημείωσε ότι "ο πρωθυπουργός επιχείρησε μία πολιτκή μπλόφα, επικαλούμενος τη δυνατότητα προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα η επίκληση αυτή να γυρίσει σαν 'μπούμερανγκ' και να οδηγήσει τις Βρυξέλλες σε μία απόφαση που δίνει ρόλο σε έναν εξωευρωπαϊκό παράγοντα, απόδυναμώνοντας την Ευρώπη και δημιουργώντας προβλήματα στο μέλλον των Ευρωπαίων".

Σχολιάζοντας τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: "Ποιο είναι αυτό το έσχατο σημείο που μας έθεσε η καγκελάριος Μέρκελ; Δηλαδή από πότε θα αρχίσει να ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός που συνδυάζει ΕΕ και ΔΝΤ; Αν το επιτόκιο είναι 6%, αν είναι 8%; Και δεύτερον ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα τίθεται σε λειτουργία αυτός ο μηχανισμός και θα φτάνει στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, στην παροχή οικονομικής στήριξης δια δανείων που θα συνάπτονται σε διμερές επίπεδο; Πως θα γίνεται αυτό; Θα περνάει από το Εurogroup; Θα εγκρίνεται και από τα κοινοβούλια της κάθε χώρας;"

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μειοψηφική, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι "μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει πως τελικά αν λειτουργήσει αυτό το σχέδιο - αχρείαστο να είναι - αυτή η λύση θα μας πάει στο ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com