Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αισιοδοξούν για την Ελλάδα Ρεν - Τρισέ

Η Ελληνική οικονομία θα ανακτήσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, καθώς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναγνωριστούν οι αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο αλλά οι συνθήκες έκδοσης των ομολόγων θα αλλάξουν σταδιακά και όχι εν μια νυκτί.


“Περιμένω πως οι παρατηρητές, οι αγορές, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα αναγνωρίσουν σταδιακά ότι οι αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση θα είναι αποτελεσματικές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Τρισέ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πρόσθεσε πως περιμένει ότι η αξιοπιστία των μέτρων που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωριστεί ενώ τα χαρακτήρισε “πειστικά και θαρραλέα”. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ διέψευσε ότι είναι αντίθετος στην παρέμβαση του ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα απλά τόνισε πως “αυτό που πίστευα πάντα, πως είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να ασκούν τα ίδια τον έλεγχο” .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Ο. Ρέν, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα έχει καταβάλλει τις απαιτούμενες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος το 2010.

Πρόσθεσε ότι η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας θα γίνει το Μάιο, ενώ υπενθύμισε πως οι προσπάθειες της Ελλάδας υποστηρίζονται από την Ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και κατέληξε πως οι αλλαγές στις συνθήκες έκδοσης των ομολόγων θα γίνουν σταδιακά και όχι από τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com