Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στον... καναπέ αθλούνται οι Έλληνες

Αρκετά λιγότερο από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων αθλούνται οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκαν. Μόλις το 3% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι γυμνάζονται ή αθλούνται τακτικά έναντι 9% που είναι το ποσοστό των Ευρωπαίων.


Στο πόσο συχνά καταπιάνονται με άλλη φυσική άσκηση, πέραν του αθλητισμού, όπως περπάτημα ή χορός, οι Έλληνες απάντησαν “Σχεδόν τακτικά” σε ποσοστό 33% έναντι 38% που είναι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων. Ακόμη οι Έλληνες, όταν αθλούνται, το κάνουν σε ποσοστό 74% για λόγους υγείας, έναντι 61% στην Ευρώπη.

Οι υποδομές της Ελλάδας σε χώρους άθλησης φαίνονται να μην ικανοποιούν τους Έλληνες. Την ώρα που το 48% των κατοίκων της Ε.Ε. που αθλούνται ανέφεραν ότι το κάνουν σε πάρκο ή στη φύση, το ποσοστό των Ελλήνων είναι 27%. Ακόμη το 63% των Ελλήνων ανέφεραν ότι αθλούνται “στο δρόμο μεταξύ σπιτιού και σχολείου/δουλειάς/μαγαζιών”.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι πως μόλις 23% των Ελλήνων έναντι 37% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε. θεωρούν ότι η περιοχή που μένουν, τους παρέχει τις δυνατότητες να αθλούνται. Τέλος οι Έλληνες σε ποσοστό 14% θεωρούν πως οι τοπικές αρχές δεν κάνουν αρκετά για τους πολίτες τους σε σχέση με τις αθλητικές δραστηριότητες, έναντι 11% των Ευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com