Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αναπτυξιακά κίνητρα ζητούν ο επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης

Αναπτυξιακά κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι φορολογικές επιδρομές ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.


Μέσω επιστολής της επισημαίνει ότι "οι κάθε είδους φορολογικές επιδρομές, όπως και το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο έχουν ως αποτέλεσμα να εξουθενώνουν και να καθιστούν πλέον προβληματική την επαγγελματική δραστηριότητα".

Η Ομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή της ότι "η παλιά συνταγή, που χρησιμοποιεί τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης για τον προσδιορισμό εξωλογιστικά της φορολογητέας ύλης, απέτυχε παταγωδώς" και για αυτό, όπως τονίζει: "επιμένουμε, για να προληφθούν τα χειρότερα, η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα νομίμως τηρούμενα βιβλία και στοιχεία που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ελέγχονται, ως προς την ειλικρίνεια και ορθότητα"

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία με άλλη επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, διεκδικεί ίση μεταχείριση μεταξύ των ασφαλισμένων των διάφορων ταμείων, ως προς τις διευκολύνσεις για την εξόφληση καθυστερούμενων εισφορών. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως "δεν είναι δυνατόν, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αντοχή των ΜΜΕ λόγω της έλλειψης ρευστότητας, η Πολιτεία αντί να τις διευκολύνει στην εξόφληση των οφειλών με ίσους όρους προς τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, να τους θέτει δυσμενέστερες ρυθμίσεις". Επ΄αυτού εξηγεί πως στην περίπτωση του ΟΑΕΕ η εξόφληση γίνεται σε 36 δόσεις, όταν στο ΙΚΑ οι προβλεπόμενες δόσεις φθάνουν τις 90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com