Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση Ζαγοριανού στο σκάνδαλο Siemens

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτιος Μακρής, θα είναι ο εισηγητής για την υπόθεση του τέταρτου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, που κινδυνεύει να τεθεί σε προσωρινή αργία για την υπόθεση Siemens.


Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας «C4I», αλλά και για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν χορήγησε αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων προσώπων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης στο έγγραφό του προς τον κ. Καλαμίδα, επικαλείται, μεταξύ των άλλων, το άρθρο 57 του «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» (νόμος 1756/1988), κατά το οποίο «ο δικαστικός λειτουργός είναι δυνατό να τεθεί σε προσωρινή αργία, όταν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για έγκλημα που μπορεί να επισύρει αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com