Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Κατά του νέου προέδρου οι εργαζόμενοι του ΤΕΜΠΜΕ

Την έντονη αντίθεσή τους στην τοποθέτηση του Αλέξανδρου Παπαρσένου στη θέση του προέδρου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) εκφράζουν οι εκπρόσωποι του δ.σ. Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΜΠΜΕ.


Με επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, την οποία υπογράφουν οι 27 από τους 37 εργαζομένους, επισημαίνουν ότι ο κ. Παπαρσένος διετέλεσε επί πέντε έτη (2003-2008) γενικός διευθυντής της εταιρείας και ότι "συνεπώς έχει δώσει δείγμα γραφής και των ιδεών του σχετικά με το αντικείμενο εργασιών του Ταμείου, καθώς επίσης και των δυνατοτήτων του σε θέματα διαχείρισης διοικητικών θεμάτων".

Ακόμη υποστηρίζουν ότι το ΤΕΜΠΜΕ, κατά την προηγούμενη θητεία του κ. Παπάρσενου, χαρακτηριζόταν από "γενικευμένη γραφειοκρατία, αντιπαραγωγικότητα, έλλειψη προγράμματος εργασιών, συγκεντρωτισμό και ευνοιοκρατία προς μια πολύ μικρή μερίδα στελεχών της εταιρείας με άμεσο αντίκτυπο αυτής της συμπεριφοράς και στα αποτελέσματα της εταιρείας. Έως το 2008 που απομακρύνθηκε από τη θέση του, η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ ήταν ένας άγνωστος φορέας στην επιχειρηματική κοινότητα, ενώ είχε παράσχει τις εγγυήσεις της σε λιγότερα από 3.687 αιτήματα δανείων επιχειρήσεων, με σύνολο εκταμιευμένων δανείων 266 εκατομμύρια".

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως λανθασμένη την επιλογή του κ. Παπαρσένου και υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση αυτή "αποτελεί μήνυμα στροφής της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, σε μια κατεύθυνση σκλήρυνσης των δεδομένων ένταξής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα είναι σήμα υπέρ των τραπεζών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com