Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Δημήτρης Ρέππας: Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε οριστικά την πτώχευση

«Η κρίση αυτή είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Δεν μπορεί να προοδεύσει μια χώρα, ένας λαός, αν συντηρεί ένα καθυστερημένο παραγωγικό μοντέλο, την ίδια ώρα που υιοθετεί ένα προωθημένο καταναλωτικό πρότυπο». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».


Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τα εισοδηματικά όρια και το φορολογικό, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «οι χρηματικές αξίες έχουν διαφορετικό αντίκρισμα αναλόγως της οικονομίας και της κοινωνίας, στην οποία αναφέρεσαι. Η πρόκληση αφορά τη μη μετρούμενη επισήμως οικονομία».

«Τελικώς, δεν είναι το εισοδηματικό όριο από μόνο του αρκετό για να απεικονίσει κάθε πτυχή της οικονομικής κατάστασης σε ένα νοικοκυριό», πρόσθεσε. Αναφορικά με την πορεία των έργων που ανήκουν στην αρμόδια του υπουργείου είπε ότι «προτεραιότητα είναι η εντός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωση των έργων, που είναι σε εξέλιξη, χωρίς υπερβάσεις».

Για τους αγρότες

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι «ίναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια, αλλά η στάση τους είναι αδικαιολόγητη, γιατί στρέφεται εναντίον του καλύτερου συμμάχου τους, που είναι η κυβέρνηση, και εναντίον μιας προσπάθειας να ξαναγίνει το κράτος χρήσιμο εργαλείο γι αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com