Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ανδρέας Λοβέρδος: «Πρέπει να σταματήσει ο αλληλοδανεισμός...»

Την ανάγκη να πάψουν νοοτροπίες και λογικές,σύμφωνα με τις οποίες ο ένας κρατικός θεσμός να δανείζει τον άλλον και όλοι μαζί στο τέλος να δανειζόμαστε, ως κράτος, αυξάνοντας το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" τονίζει ότι "πρέπει να λάβει τέλος η ευδαιμονική και "μπαταχτσίδικη" λογική, και προσθέτει με νόημα πως "είμαστε χώρα της ΟΝΕ και της ΕΕ και όχι τριτοκοσμικό κράτος". Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι η υποχρέωσή του είναι να εξοικονομηθούν, όχι μόνον 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010, δηλώνοντας πως οι αριθμοί τον πείθουν "βιαίως μεν, απολύτως δε".

Για το ασφαλιστικό σύστημα δηλώνει ανυποχώρητος, σημειώνομντας πως έως τον Ιούνιο θα έχει ψηφισθεί ο νόμος,"Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανοιχτή κερκόπορτα για να περάσουν νέες πελατειακές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μας σύστημα, το οποίο ήδη κατέρρευσε. Την απόφαση αυτή δεν τη διαπραγματεύομαι, γιατί την έχουν επιβάλει τα πράγματα και οι καταστάσεις".

Σχετικά, δε, με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής ο υπουργός Εργασίας αποφεύγει να δεσμευτεί για το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας, καθώς, όπως υποστηρίζει, "σε αυτή την παθογένεια, ο κίνδυνος της γελοιοποίησης επιβάλλει σ΄έναν πολιτικό να είναι μετριοπαθής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com