Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Πρόβλημα 7 στις 10 επιχειρήσεις από τα μπλόκα

Το 71,4% των βορειοελλαδίτικων επιχειρήσεων υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες από τα μπλόκα που πραγματοποιούν οι αγρότες στους δρόμους, σύμφωνα με έκτακτη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, επτά στις δέκα βορειοελλαδικές επιχειρήσεις υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες των αγροτικών κινητοποιήσεων,(ποσοστό 71,4%), με το 88,8% των εμπορικών, να δέχονται, κατά δήλωσή τους, το μεγαλύτερο πλήγμα και τις βιομηχανικές - βιοτεχνικές να ακολουθούν (85,2%).

Παράλληλα, σχεδόν το 90% των επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας δηλώνει πως το κλείσιμο των Τεμπών, λόγω των κατολισθήσεων, επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της περιοχής, ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και το αντίστοιχο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έκτακτη δημοσκόπηση της βορειοελλαδικής εταιρίας Interview, στο πλαίσιο του δείκτη Northern Greece Business Index (NBGI) 500.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 425 επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης, το χρονικό διάστημα 25-28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 60,1% των επιχειρήσεων είδαν ήδη αρνητικές επιπτώσεις στον τζίρο τους από τις κινητοποιήσεις, με τις εμπορικές να πρωταγωνιστούν και σ’ αυτήν την περίπτωση (81,5%) και τις βιομηχανικές-βιοτεχνικές (68,5%) να ακολουθούν.

Ανεπηρέαστες πωλήσεις ή μικρές επιπτώσεις στον τζίρο δηλώνουν ότι έχουν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (39,9%).

Ακόμη το 63,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι αγρότες δεν έχουν δίκιο και ότι υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική μοίρα.

Ωστόσο, το 27,8% τίθεται υπέρ των αγροτών ως προς τα αιτήματά τους, τονίζοντας όμως ότι δε θα έπρεπε να κλείνουν τους δρόμους, ενώ ένα 4,5% υποστηρίζει ότι τα τρακτέρ καλώς βγήκαν στους δρόμους, αφού οι αγροτικοί φορείς έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com